Annons

Annons

Anettes sommarfavoriter





”Sol, vind och vatten. Blommor och gröna växter i massor. Utomhusliv, bad och grillat. Sommar helt enkelt …”

Dukkah
En egyptisk nöt- och örtblandning. God att att servera som tillbehör till vin och öl, eller att strö över sallad eller grillat kött.
2 dl hasselnötter
1 dl sötmandel
1 dl sesamfrön
2 msk torkade örter (t ex rosmarin, timjan, basilika)
1 msk kumminfrön
flingsalt

Annons

Små keramikskålar, 335 kr/st, Asplund.

Rosta finhackad mandel, hasselnötter och sesamfrön gyllenbruna i torr panna. Krossa kumminfrön och torkade örter lätt och blanda dem med nötterna. Smaka av med salt. Bottna en liten skål med 1 del söt balsamvinäger. Slå försiktigt 2 delar olivolja över. Doppa en bit bröd, först i oljan och därefter i nöt- och örtblandningen.

Den absolut snyggaste terrakottakrukan Nurse från Wis Design är ännu ej i produktion, men när de kommer vill jag ha flera stycken samlade på balkongen. Man kan välja mellan att ha den glaserade delen uppåt eller nedåt.

Salladsbestick ur serien Alfredo från Georg Jensen, 399 kr.

Vinkaraff med träkork, som även fungerar som snurra om man blir rastlös, ur kollektionen Alfredo av Alfredo Häberli, 399 kr, från Georg Jensen.

Välj färg på flipflopsen utifrån kläderna du sätter på dig, som de här glittriga Sabbia 31, ca 299 kr/st från Ilse Jacobsen.

Mycket blommor på balkongen hör sommaren till. Nya fiffiga odlingsbänken med tillhörande spaljé från Hasselfors Garden får plats även på en mindre balkong i stan. Mått: 86,5×34,5×117 cm, pris 1 795 kr.

Av Anette Uhlén

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar