Annons

Annons

Alexander Wang gör möbelkollektion för Poltrona Frau
alexander wang gör möbelkollektion för poltrona frau

Modeskaparen Alexander Wang gör en möblekollektion för italienska Poltrona Frau.

New York-designern – som även är kreativ chef över Balenciaga och i höstas samarbeteade med H&M – har tidigare gjort accessoarer under eget namn. Nu tar han inredningssteget fullt ut med en kollektion som har samma coola udd som hans modelinje.

Annons

– De senaste tio åren är det inom möbler som mitt intresse verkligen har utvecklats, säger Alexander Wang till Wall Street Journal.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Wangs kollektion för Poltrona Frau ska lanseras i februari och innehåller bland annat en saccosäck i shearling med mässingsfot, en i skinn och ett läderprytt barskåp med hyllor i mässing. Han har tidigare varit involverad i inredningen av sin flaggskeppsbutik i Soho i New York tillsammans med vännen Ryan Korban.

– För mig måste design alltid härstamma från en plats med integritet – och ett genuint intresse i något som jag skulle vilja ha själv eller som jag skulle bli intresserad av, säger designern till Wall Street Journal och tillägger att han alltid tycker om att dra saker till sin spets och ge dem en glimt av ironi.

Det blir allt vanligare att modeskapare och företag ger sig in i inredningsbranschen – läs mer i vårt nästa nummer som är ute den 5 februari!

Vill du titta in bakom kulisserna hemma hos Alexander Wang? Klicka vidare till The Selby!

Fotografi av Clement Pascal för WSJ. Magazine. Läs hela artikeln på Wall Street Journal.

DELA (13)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar