Annons

Annons

9 matbilder i helt otroligt vackra mönsterJulie Lee är kvinnan som ger "matkonst" en ny innebörd. Med färglada, färska råvaror skapar hon de drömmigaste kollagen du kan tänka dig.


2007 skapade matälskaren Julie Lee från Los Angeles hemsidan Julie’s Kitchen, där hon i dag lägger upp egna recept och fotografier.

 

julielee

Bild via: Instagram

Många av bilderna är färgsprakande kollage med köksbordet som backdrop och råvaror som motiv. Och visst kan man se det här mönstret på en bordsduk?

Annons

Skärmavbild 2016-02-10 kl. 13.50.06

”Att skapa kollage var för mig ett sätt att se på mat på ett nytt sätt – både som näring och som konst” säger Lee i en intervju på Oprah.com.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Skärmavbild 2016-02-10 kl. 13.54.07

En gång i veckan går hon till Santa Monica’s bondmarknad för att handla och inspireras. ”Jag letar efter råvaror det är säsong för eller sådant jag aldrig har tillagat eller sett tidigare” säger hon.

Skärmavbild 2016-02-10 kl. 13.49.22

Men det kreativa karriärvalet har inte varit självklart. I åtta år jobbade Julie Lee som finansanalytiker.

JK_Artichoke

”Mina föräldrar kom till USA från Hongkong och Kina, för att skapa ett bättre liv för mig och min syster. Jag drogs till det kreativa men våra föräldrar pressade oss att göra mer stabila karriärval” säger Julie.

mat

Eftersom arbetsdagarna började vid sex på morgonen hade Julie gott om tid att ägna sig åt matprojekt när hon kom hem. Förutom matbilder gjorde hon även cateringjobb och anordnade middagsbjudningar.

JK_confetti_0969

För nio år sedan valde hon att satsa helhjärtat på sin hobby. Sedan dess har den Los Angelesbaserade foodien jobbat med varumärken som Unilever och Apple.

Skärmavbild 2016-02-10 kl. 13.52.48

Idag har hon mer än 140 000 följare på Instagram. ”Jag älskar när läsare säger att mina skapelser gör dem hungriga,” säger Julie Lee.

JK_seafood

Hon jobbar snabbt men med precision, för som hon säger ”det tar inte lång tid för grönsaker att tappa lystern”.

mat2

För den som är sugen på att ha någon av hennes fotografier på väggen har hon även en webbshop där flera av bilderna finns att köpa som prints.

DELA (25)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar