Annons

Annons

9 gröna trender 2015 – Så får du grönt och fint hemma


Gröna trender 2015. Så fixar du det grönt och fint hemma.Gröna rum, gröna infall, gröna nyheter, grönt helt enkelt.

Här listar vi 9 gröna trender i luften för 2015. 

Ohyvlat virke, så kallad råspont, av furu eller gran används av tradition i den antroposofiska arkitekturen. ”Stickigt” – men vackert! Används i sin egen form till panel på inomhusväggar men också för att ge mönster åt gjuten betong. Den enklast tänkbara fågelholken i ohyvlat trä från Blomsterlandet får illustrera trenden.

1. Ohyvlat. Ohyvlat virke, så kallad råspont, av furu eller gran används av tradition i den antroposofiska arkitekturen. ”Stickigt” – men vackert! Den enklast tänkbara fågelholken i ohyvlat trä från Blomsterlandet får illustrera trenden.

Odlingsbädden Micro Garden från Urbanero är redan nominerad till Årets Trädgårdsprodukt 2015. Med en diameter på 60 cm och en maxhöjd på 45 cm kan i princip vad som helst odlas i den – dessutom varsomhelst!

2. Odlingsbädd. Odlingsbädden Micro Garden från Urbanero är redan nominerad till Årets Trädgårdsprodukt 2015. Med en diameter på 60 cm och en maxhöjd på 45 cm kan i princip vad som helst odlas i den – dessutom varsomhelst!

Grönsakslexikon kommer ut i mars 2015 på Natur & Kultur. Allt om odling, förvaring, säsong, tillagning och näringsinnehåll.

3. Hemodlat. Grönsakslexikon kommer ut i mars 2015 på Natur & Kultur. Allt om odling, förvaring, säsong, tillagning och näringsinnehåll.

Vaser i kristall av alla kvaliteter! Från den här lyxvarianten från Skogsberg & Smart, i böhmisk kristall tillverkad i Tjeckien, till de allra enklaste i pressglas – så kallad fattigmans-kristall.

4. Kristall och pressglas. Vaser i kristall av alla kvaliteter! Från den här lyxvarianten från Skogsberg & Smart, i böhmisk kristall tillverkad i Tjeckien, till de allra enklaste i pressglas – så kallad fattigmans-kristall.

På väggen Viridis, textil i sammet som ger en illusion av björkstammar i skogen, 138 cm bredd, 1 550 kr/m, Black Edition/Romo. Svart glasvas med ”handkarvad” facetterad utsida, 2 399 kr, Day Home.

5. Trendblommor. På väggen Viridis, textil i sammet som ger en illusion av björkstammar i skogen, 138 cm bredd, 1 550 kr/m, Black Edition/Romo. Svart glasvas med ”handkarvad” facetterad utsida, 2 399 kr, Day Home.

Jätteverbena, Verbena bonariensis, har länge varit något av en bubblare bland ettåringarna i våra rabatter och blir mer populär för varje år – 2015 toppar den! Vi på redaktionen erfar att Hanna Wendelbo, nybliven CD, creative director på Sandberg Tyg & Tapet, för ögonblicket jobbar med en tapet med motiv av ... ja, just det – jätteverbenor! Hoppas vi får se den hösten 2015.

6. Jätteverbena. Verbena bonariensis, har länge varit något av en bubblare bland ettåringarna i våra rabatter och blir mer populär för varje år – 2015 toppar den!
Vi på redaktionen erfar att Hanna Wendelbo, nybliven CD, creative director på Sandberg Tyg & Tapet, för ögonblicket jobbar med en tapet med motiv av … ja, just det – jätteverbenor! Hoppas vi får se den hösten 2015.

Har vi sett mycket av monsteror, med flikiga blad, i år så är det bara en föraning om vad som komma skall ... kaktusar! Kaktusar, kaktusar och, återigen – kaktusar!

7. Kaktusar & piedestaler. Har vi sett mycket av monsteror, med flikiga blad, i år så är det bara en föraning om vad som komma skall … kaktusar! Kaktusar, kaktusar och, återigen – kaktusar!

Massivt trä! Nej – inte riktigt! Men med stomme av träfiber och ytskikt i valnöt blir den här innerdörren från Swedoor mer ”på riktigt” än vad vi är vana vid ifråga om massproducerade dörrar. En tung, gedigen och massiv känsla istället för en papperstunn och ihålig kuliss. Vi får se mer av den här typen av nytänk!

8. Ta i trä! Massivt trä! Nej – inte riktigt! Men med stomme av träfiber och ytskikt i valnöt blir den här innerdörren från Swedoor mer ”på riktigt” än vad vi är vana vid ifråga om massproducerade dörrar. En tung, gedigen och massiv känsla istället för en papperstunn och ihålig kuliss. Vi får se mer av den här typen av nytänk!

Murgröna är en riktig överlevare! Fantastisk både som krukväxt inomhus och som mark- och väggtäckare utomhus. Vintergrön – bara en sådan sak!

9. Murgröna. Som är en riktig överlevare! Fantastisk både som krukväxt inomhus och som mark-och väggtäckare utomhus. Vintergrön – bara en sådan sak!

Inspireras av 9 antika trender här. 

DELA (35)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar