Annons

Annons

8 störiga saker i hemmet som någon bara borde fixa!Varför har ingen löst de här problemen ännu?


Att inreda och sätta sin prägel på hemmet kan vara fantastiskt roligt och rogivande. Men det finns vissa detaljer som av outgrundlig anledning aldrig tycks fungera, som ibland gör det hela lite mindre njutbart. Här är åtta exempel.

Annons
trosklar

Illustration: Johan Hedberg

1. När kylskåpsdörren vägrar vara still

Antingen vägrar den stanna öppen eller så svänger den upp och slår i väggen – men aldrig stannar kylskåpsdörren där en vill ha den. Lite som småbarn nu när vi tänker på det.

 

2. När flugor dör mellan fönsterrutorna

Det är ju bara hemskt för alla inblandade. Och hur kom de ens in dit?

 

3. När vi krossar fötterna mot tröskeln

Om du någon gång har bott i en lite äldre fastighet vet du hur det känns att sparka in i en decimeterhög tröskel i massivt trä. Det är lite som att ha hemmet fullt av rävsaxar.

 

4. När persiennbladen vrider sig inuti fönstret

Att döma av konstruktionen torde det nästan vara fysiskt omöjligt, men att persiennbladen vrider sig åt fel håll är lika säkert som att mackan alltid landar uppochner när du tappar den.

5. När gardiner fastnar i en skarv i gardinstången

Att stå där och rycka i gardinerna för att få dem att passera skarven påminner om när ett storasyskon höll någonting du ville ha högt ovanför huvudet och tvingade dig att hoppa och gråta för att få tag på det. Mycket frustrerande.

 

6. När det inte finns någon kant på diskbänken

Tänk så många skåpsluckor vi hade kunnat rädda från vattnets förödande kraft, och så många strumpor som sluppit bli blöta om diskbänken bara hade haft kanter.

 

7. När duschdraperiet omfamnar dig

Vi är inte vänligt inställda till den fysiska urkraft som får duschdraperiet att sugas in och omsvepa kroppen så fort vattnet börjar rinna. INTE, vänligt inställda.

 

8. När standardmåtten är fel

Vi gillar tanken på standardmått, men när ditt hem verkar ha hoppat över den lektionen i skolan och alltid har fel mått är det inte lika roligt. Som typ när dina persienner är fyra centimeter för smala så att allt ljus ändå skiner igenom.

Läs också: 16 saker du garanterat varit med om på IKEA

Du kanske också gillar:

DELA (13)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar