Annons

Annons

8 drömmiga takbarer vi längtar till just nu


8 drömmiga takbarer vi längtar till just nu

Det kostar inget att drömma och just nu drömmer vi om att sitta på en fantastisk takbar och bara njuta av livet. Dröm dig bort du med! Eller – om du har turen att ha en resa inbokad till någon av följande städer – se till att skriva upp ett takbarsbesök på att göra-listan!


Vi är inte direkt bortskämda med takbarer i Sverige. Ute i vida världen finns däremot en uppsjö av nästintill overkligt häftiga takbarer som man längtar extra mycket till – särskilt när det fortfarande är januari och både sol och kapital lyser med sin frånvaro. Här är 8 takbarer som i alla fall vi längtar ihjäl oss efter just nu!

Annons

Foto: Ritz-Carlton

Ozone, Ritz-Carlton, Hong Kong

Lyxhotellet Ritz-Carlton i Hong Kong är inte bara ett femstjärnigt lyxhotell med alla tänkbara bekvämligheter en person som rör i de övre hotellskikten kan tänkas behöva. De kan också skryta med världens högst belägna takbar. På den 118:e (!) våningen i centrala Hong Kong kan du njuta av komplicerade (läs: fantastiskt goda) drinkar och en oslagbar utsikt över det vackra Hong Kong.

Foto: Ace Hotel

Upstairs, Ace Hotel, Los Angeles

Det är nästan ett brott att åka till det soldränkta Los Angeles utan att besöka det hippa och alltjämt växande Ace Hotel. Med en ypperlig fingertoppskänsla i allt från inredning, service och atmosfär har Ace Hotel – som huserar i en spansk-gotisk byggnad från 1927 – allt du kan tänka dig. Deras takbar Upstairs är numer vattenhål för coola kreativa människor, gärna från Silverlake eller det nu omkringliggande hipsterifierade downtown LA, som gärna finner sig själva i djupa samtal med Justin Vernon från Bon Iver över en perfekt kyld melon-tini.

Foto: Pergola Group

Pergola, Paddington Central, London

Under bågnande bougainvillea precis vid Paddington Central kan du slappa i några av dagbäddarna, spela ett parti boule och, självklart, avnjuta förstklassiga drinkar på en av Londons just nu hippaste takbarer. Pergola har till och med ordnat det så inte ens det brittiska klimatet stoppar baren och restaurangen från att stänga ned under vintermånaderna.

Foto: Nylo Hotel, South

Soda Bar, Nylo Hotel, Dallas

Kanske inte den första staden man tänker på i takbarsammanhang, men Dallas i Texas har trots sin hyfsat horisontella infrastruktur en härlig skyline, som verkligen kommer till sin rätt på Soda Bar ovanpå Nylo Hotel. Här finns en infinitypool, frekventa besök av spelare från Dallas Cowboys, konstgräs och en avslappnad stämning som inte kräver speciellt mycket av sin besökare.

Foto: Matthew Williams

The Ides, Wythe Hotel, Brooklyn, New York

Det är ändå en mäktig känsla att beställa en drink i baren på The Ides ovanpå Wythe Hotel i Brooklyn. Bakom rader av spritflaskor tornar sig hela Manhattans sydöstra skyline upp sig som en ståtlig påfågel. Det industrichica huset, tillsammans med den allmänna känslan av cool som Brooklyn fortfarande besitter, är ett besök på Ides längst upp i Wythe Hotel ett krav under din nästa New York-vistelse.

Foto: Soho Beach House

Ocho, Soho Beach House, Miami

Som en del av boutiquehotellkedjan Soho andas Soho Beach House i glassiga Miami fullständig lyx och flärd. Här trängs kändisar med de unga, vackra och rika. Byggnaden är renoverad från art deco-eran, en arkitektonisk stil Miami inte direkt har brist på. Precis som alla andra anläggningar inom Soho House-koncernen krävs medlemskap för att få tillgång till faciliteterna; det kan däremot vara värt det, på grund av exceptionell service och en allmän känsla av bekvämlighet.

Foto: Room09

Room 09, Tinto Boutique Hotel, Santiago, Chile

Room 09 är en till viss del undangömd taklounge i Bellavista-kvarteren i Santigao, som lockar höginkomsttagare, konstnärer och andra kreativa själar. Visserligen en medlemsklubb, men lyckas du ta dig in kan du räkna med att ha några historier att berätta. Ett sätt att komma in utan att vara medlem är att börja kvällen med äta middag på Restaurant 040 som ligger belägen på hotellets nedre plan, och således få tillgång till takbaren. Diego Olivera, delägare och bartender på Room o9, har bland annat uppfunnit drinken Frank Costello (finns det någon som inte minns Jack Nicholsons karaktär i The Departed?), vars bas består av vattenmelon och gin. Sa vi att den serveras i en fågelbur?

Foto: Marina Bay Sands

Sky Park Pooldeck, Marina Bay Sands, Singapore

Singapore anses av många som ett av de främsta länderna när det kommer till takbarer. Lyxhotellet Marina Bay Sands har världens högst belägna infinitypool, som har blivit ett slags lackmuspapper för kvaliteten på en takbar. Har en takbar inte en infinitypool kan det lika gärna vara, är känslan. Just den här takbaren är lite exkluderande, då man behöver vara gäst på hotellet för att få tillgång; samtidigt gör det att det inte blir för mycket folk, och den där extra lyxkänslan infinner sig rätt så omgående.

Foto: Restaurang Himlen

Bubblare: Himlen, Södermalm, Stockholm

Det vore nästan taskigt att skriva en lista över takbarer vi längtar till utan att ge Himlen åtminstone en hedersplats. En av Stockholms få takbarer kan skryta med en 360 graders utsikt över hela Södermalm, en bra bit söder om söder och en bra bit norrut. Åk längst upp i Skrapan antingen för att äta en bit mat eller dricka en drink. P.S. De menar allvar med sina drinkar. Ett tips är deras GT gjord på slånbärsgin.

DELA (41)
PINNA (3)

Annons
Annons

Annons

Laddar