Annons

Annons

7 tjusiga tavelväggar att inspireras avTavelväggen är en trend som verkligen kommit för att stanna. Varför vi aldrig tröttnar? För att tavelväggen går att förändra i oändlighet!


Ett av de enklaste sätten att förnya och försköna sitt hem är att sätta upp en tavelvägg. Men ibland behövs det lite extra inspiration. Därför har vi samlat ihop 7 av de finaste tavelväggarna vi vet. Varsågoda!

Annons

Läs också: Så förnyar du tavelväggen  12 kreativa knep

tavelvagg_paris

STYLIST Johan Svensson FOTO Idha Lindhag

1. Var inte rädd för att slå i taket

De som bor i den här lägenheten har inte varit rädda för att trycka ihop ramarna tätt, tätt – och dessutom har de låtit tavelväggen vandra ändå upp till taklisten. Superfint och originellt!

Gilla ELLE Decoration på Facebook
tavelvagg_doldparla

STYLING: Emma Persson Lagerberg FOTO: Andrea Papini

Läs också: Så skapar du den perfekta tavelväggen – inredaren Hanna Wessmans 4 bästa tips

2. Utnyttja lister för att få till en rak baslinje

Ägarna till det här gamla professorshemmet har valt att sätta upp sina tavlor på en rak baslinje och sedan låtit tavlorna vandra fritt uppför väggen.

tavelvagg_hall

STYLING Tina Hellberg FOTO Petra Bindel

3. Låt speglar och klockor bli en del av tavelväggen

I det här hemmet har man satsat på ett grafiskt uttryckt med många svarta ramar mot den vitmålade väggen. En spegel och en väggklocka bryter av och lättar upp intrycket.

tavelvägg_smal_hylla

STYLING Johan Svensson FOTO Idha Lindhag

Läs också: Så hänger du tavlor som en gallerist– steg för steg

4. Gör en egen tavelhylla

Här har de boende tillverkat en smal väggfast hylla med vackra svarvade ben som tavlorna kan vila på. Hyllan är målad i samma färg som väggen vilket ger ett elegant uttryck.

tavelvagg_krickelin

FOTO Kristin Lagerqvist/Krickelin

5. Låt tavelväggen nå golvet

Vår nya bloggare Krickelin låter sina tavlor ta upp en hel vägg och hindras inte av att utrymmet tar slut – då får tavlorna helt enkelt vila på golvet istället.

tavelvagg_hylla

6. Gör tavlorna till en del av ett stilleben

Hemma hos vår redaktör Katarina Matsson står tavlorna på rad på en halvhög, väggfast hylla. Den personligt utvalda konsten är uppblandad med prydnadssaker, en spegel, en jordglob och växter och bildar på så sätt ett vackert stilleben.

tavelvagg_golv

7. Utnyttja golvet och slipp spikhål i väggen

I den här lägenheten får tavlorna vila direkt på golvet. Snyggt och inte minst väldigt lätt att flytta om när man tröttnat!

 

Du kanske också gillar:

DELA (337)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar