Annons

Annons

7 inspirerande tips till sommarens dukningarNär sommaren närmar sig börjar vi planera för sommarens fester. Vi har sommardukningstipsen för sommarens alla festtillfällen!


Klart vi vill sitta i det gröna under sommarens ljumma kvällar.

Läs också: Så lyckas du med sommarens fester – 9 grymma tips

Här kommer 7 tips på hur du kan skapa den härligaste dukningen till alla sommarens alla fester. Midsommar, kräftskiva eller bara för att vi vill ha lite festlig stämning. Kolla in!

1. Duka upp för fest i växthuset

Spring_056_vintageparty

Foto: Martina Ankarfyr och Anna Larsson för boken Vintageparty.

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

Duka upp till fest på gamla träbord och välj udda och lite slitna stolar. En vit duk och mycket blommor skapar den rätta försommarkänslan. Varför inte duka med udda porslin och gamla flaskor med blommor i. Rislampor är det perfekta att hänga i tak och träd. Tillsammans skapar det den där skira känslan vi letar efter.

2. Vimplar och papperskrukor

Skira spetsgardiner blir en perfekt duk till sommarfesten. Häng upp vimplar i träden och skapa krukor med hjälp av papper och snören. Lägg till massor med kuddar och du har den perfekta dukningen!

Läs också: Pynta trädgården i sommar – 17 fina tips!

3. Lampslingor i träden

petrabindel_ahlens_sommardukning

Foto: Petra Bindel för Åhléns

Duka upp i skydd under träden med lampor och lyktor hängandes i dem. Få den lantliga känslan med sittkuddar och filtar och självklart mycket grönt på bordet!

4. Återanvänd lastpallar

En picknick i det gröna? Ja tack! Varför inte återanvända gamla lastpallar och göra dem till bord? Sitt på kuddar i gräset och dekorera med blommor i sprayfärgade flaskor. Hur fint?

5. Duka på innergården

ikea_langbord_fest_inspiration_1-790x593

Foto: IKEA/Livet Hemma

Duka upp på innergården med trasmattor, ballonger och ljusslingor. Varför inte sätta en blomma på varje tallrik för extra sommarkänsla?

6. Skapa tropikkänsla

HM-home

Foto: H&M Home

Duka upp med tropiska färger och kaktusar på uteplatsen. Skapar verkligen en somrig stämning. Varför inte hänga upp en ljuskrona i ett träd? Blir hur mysigt som helst i de ljumma sommarkvällarna!

7. Duka lågt

Varför inte använda sommarledigheten till att snickra ihop låga bord till festen? Bred ut mattor med orientaliska mönster på gräset och slå er ner i denna mysiga miljö. Ljusslingor längs staketet, lyktor i kubistiska former och stora vilda buketter gör att du vill sitta där hela natten.

Läs också: Skapa sommarkänsla i sovrummet – 11 fina knep

Du kanske också gillar:

DELA (131)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar