Annons

Annons

Så förnyar du ditt kök – 7 enkla tipsSaknar du både inspiration och kreativitet men vill trots det ge ditt kök ett lyft? Ta del av dessa 7 inspirerande tips på hur du kan förändra ditt kök!


Köket är hemmets hjärta och därför är det extra viktigt att vi trivs där! Men eftersom vi tillbringar mycket tid köket är det också lätt att vi snabbt tröttnar. Därför har vi samlat 7 inspirerande bilder med kreativa tips på hur du enkelt kan förnya ditt kök utan påkostade renoveringar.

Annons

Läs också: 5 smarta budgetknep för köket som inte kräver renovering

1. Öppen förvaring

bildskont_koksfonster

Foto: Andrea Papini, styling: Edin Memic Kjellvertz. Ur reportaget ”Köpte en oslipad diamant och skapade en vintagedröm”.

Nya hyllor ger både köket nytt liv, charm och personlighet. Här har du möjlighet att ha det vardagsporslin du om lättillgängligt samtidigt som porslinet skapar snygga stilleben! Satsar du just på vardagsfavoriter på dina öppna hyllor kommer du också lätt kunna torka av hyllorna i vardagen!

2. Våga färg

fyranyanseravblatt_kok

Foto: Idha Lindhag, styling: Tina Hellberg. Ur reportaget ”Fyra nyanser av blått och ett drömmigt kök”.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Med en härlig färg och mod ger du ditt kök nytt liv. Begränsa dig inte heller till antingen luckor eller väggar – utan gör som ovan: måla allt! För en snygg och trendig effekt: gå ton-i-ton i färgerna!

3. Rensa!

halsinge5piaulin

Foto: Pia Ulin. Ur reportaget ”Hem med smak för det goda”.

Som en rak motsats till öppna hyllor är en effektiv förändring i ett kök att plocka bort. Skruva ner alla överskåp, kakla hela vägen upp och välj ut ett fåtal detaljer du vill satsa på i köket. Snyggt, sparsmakat och användbart!

Läs också: 5 snygga kök i 5 olika stilar vi älskar just nu!

4. Pasteller, belysning och enhetligt stänkskydd

kok_foto_petra_bindel

Foto: Petra Bindel, styling: Emma Persson Lagerberg. Ur reportaget ”Stylistens hem med det helt perfekta köket”.

Ovan ser du en bild med många inspirerande tips på hur du kan förnya ditt kök: köksluckor i vacker grön pastell, marmorskiva som får löpa vidare som stänkskydd och en diskret belysningsslinga i taket. Tre snygga tips som lyfter vilket kök som helst.

5. Maximerad minimalism

frida_Schuler_barbord

Foto: Alice Johnsson, styling: Frida Schüler. Ur reportaget ”Instagram-stjärnan Frida Schülers hem”.

Ett enkelt sätt att förnya ditt kök är att flytta om dina inredningsdetaljer och samla de i grupp. Gör som på bilden ovan: samla alla dina glasvaser eller kopparkastruller på samma ställe. Snyggt och effektivt!

Läs också: 5 drömmigaste köken vi sett på Hemnet på sistone

6. Skapa linjer och geometriska former

kok_romber

Foto: Lina Eidenberg Adamo, styling: Isabelle Olander. Ur reportaget ”Så blev hemmet ett platsbyggt paradis”.

Ett tillsynes enkelt kök kan du enkelt ge ett ansiktslyft med lite färg och kreativitet. Gå utanför boxen och måla bara halva underskåpen och skapa indirekt en medveten linje. När du ändå är igång kan du ge ditt golv nytt liv med geometriska former.

7. Ljusslingor

kok_kitchen_matplats_diningroom_Foto_Petra_Bindel

Foto: Petra Bindel, styling: Emma Persson Lagerberg. Ur reportaget ”Ljust och fräscht och supersnyggt i gamla mjölkbutiken”.

Belysning är viktigare än man kan tro i hemmet. Lägg därför ner tid på att hitta lösningar som passar just ditt hem. Ett snyggt tips är att satsa på en diskret men iögonfallande ljusslinga som får löpa längs taket! Tummen upp, säger vi!

Du kanske också gillar:

DELA (425)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar