Annons

Annons

7 gröna trender att hålla koll på 2016
Tantväxter som blivit coola igen, blommor som är nästan svarta och gröna accenter som lättar upp våra mörka väggar. . Här är de gröna trenderna som lyser starkast 2016.

1. Säsongsbord

Samla dina favoritväxter på en plats som kan vara ett litet bord, flera små bord, en fönsterbräda eller en särskild plats på bänken i köket. Krukväxter, snittblommor och även fynd från naturen i olika glas, vaser, koppar, behållare och fat i keramik. Kanske också en bok, ett urklipp eller vykort och arbetsredskap som en vacker sekatör – saker som säger dig något, påminner om en händelse eller bara relaterar till tiden på året.

Annons

Soffbord, Palette Table JH6 av Jaime Hayon för & tradition, 11 495 kr, Länna Möbler.
Keramikfat, 1 200 kr samt litet fat, ca 500 kr, Anna Lerinder. Glasvas Ponny av Carina Seth Andersson, ca 498 kr, Skruf. Keramikvas av Emelie Thornadtsson, med protea som liknar en barrträdskvist, 640 kr, Blås & Knåda. En orangeröd protea i svart skål, 350 kr, Anna Lerinder, Norrgavel. Bok om formgivaren Antoni Arola, 495 kr, Dahl by Dahl.

grontrend_bord

Foto: Magnus Anesund
Styling: Tina Hellberg

2. Geranium

Det är doftpelargonens år! Doktor Westerlunds hälsoblomma är klassikern.

grontrend_geranium

3. Kroton

Kroton, 70-talets multifärgade och lättskötta krukväxt, är tillbaka på trendtoppen.

grontrend_kroton

4. Nästan svart

Svart, eller nästan svart, är stort på g i trädgårdskretsar. På bilden en nästan svart petunia men det finns också en mängd penséer eller den ljuvligt kakaodoftande chokladskäran. En annan ren trädgårdsväxt är silverax – en perenn med mörkt blåsvart bladverk, starkt doftande och sent blommande spiror.

grontrend_nastansvart

Foto: Blomsterfrämjandet

5. Svärmorstunga

Svärmorstunga, förr ofta kallad ”ungkarlsblomma”, eftersom den i princip klarar sig utan vatten, flyttar nu in i coola vardagsrum.

grontrend_svarmorstunga

6. Tantblommor

Tantblommans revansch! Som här begonia, men ocksåsaintpaulla, azaela, cyklamen, lyckliga Lotta, kornettblomma, toffelblomma, våreld, krysantemum och framför allt pelargon!

grontrend_tantblommor

Foto: Blomsterfrämjandet

7. Grön accent

Grönt har aldrig varit någon inredningsfärg att räkna med – förrän nu! Framför allt med accentfärger i ljusa toner som bryter av mot de alltmer mörka toner vi vågar oss på i fråga om väggfärger.

grontrend_svenskttenn_bord

Sidobord Oolong, design av Eva Schildt för Svenskt Tenn.

grontrend_tapet

Picassiert, tapet från Christian Lacroix.

grontrend_tekopp

Mine, jumbokopp i design av Anna Kraitz för Design House Stockholm.

Du kanske också gillar:

DELA (113)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar