Annons

Annons

7 glassbarer i Stockholm som alla borde besökaDet är glassäsong i huvudstaden och suget efter riktigt god glass är större än någonsin. Vi listar stans bästa, mysigaste och trevligaste glass från Bromma via Kungsholmen till Södermalm.


Sommaren har Sverige i ett fast grepp och lika glada som semesterfirare är för solen så är glassbarerna detsamma. Fler och fler har poppat upp i Stockholm senaste tiden, alltifrån små privatägda till kedjor som Ben & Jerry’s.

Annons

Vi har gjort grovjobbet och tagit fram Stockholms bästa glassbarer som är värda ett besök om (läs: när) suget slår till.

Fryst, Kungsholms strand

dump1

Vill du ha glass som verkligen smakar mycket är det hit du ska gå. Åt en päronglass som smakade mer päron än ett riktigt päron. Älskar päron.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Adress: Kungsholms strand 167 Hemsida.

King Scoopa, Hornstull

sam

Sem Fentie bakom sin glassdisk på Hornsgatan.

Skönaste atmosfären i stan. Missa inte glassburgaren, mastig och med extra allt, en genial produkt. Munk, glass, sås och kulor i ett litet papper. En kaloribomb av smarr.

Adress: Hornsgatan 156 Facebook.

Bomans, Hornsbergs strand

dump2

Ett 60-tal smaker som byts ut hela tiden på denna pärla som flyttat upp från Trosa och nu har två glassbarer i Stockholm. Favoriten är den på Hornsbergs strand, med det härliga gräset och vattnet utanför.

Adress: Nybrogatan 20 och Hornsbergs Strand 35 Facebook.

Snö, Kvarnholmen

dump3

Det är såklart ett måste för alla seriösa glassälskare att prova vinnaren i SM 2016, Kenneth Erlandsons, glass på Snö som drivs av Bullandö glassfabrik. Vinnarglassen med mynta, gurka och melon är okejgod (inget för oss som gillar typ vanilj och jordgubb) – men det finns mycket mycket mer.

Adress: Mjölnarvägen 26 på Kvarnholmen och Bullandö marina Hemsida.

Stikki Nikki

dump4

Tjusningen sitter i att Stikki byter smaker med ojämna mellanrum så man aldrig vet vad som finns just i dag. Lyckan sedan när favoriten salt caramel finns inne hos detta lilla glassimperium.

Adress: Sankt Eriksplan 9, Nybrogatan 43, Götgatan 46, Drottninggatan 90B, Stora Nygatan 17 och Mariatorget 1C. Hemsida.

18 smaker, Mariatorget

dump5

Rikt, klassiskt utbud, även av veganglass. Alltid ett säkert kort.

Adress: Hornsgatan 64 Hemsida.

Gelato Scarfó, Ålsten

dump6

Låt inte kön med medelålders Brommabor i dyra gympadojor skrämma bort dig. Italienaren är klart värd en omväg, som det heter.

Adress: Ålstensgatan 12, Bromma Hemsida.

Text: Markus Thunberg
Från Café.se

DELA (1.63k)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar