Annons

Annons

7 fina juldekorationer – som du också kan äta eller dricka!


7 fina juldekorationer – som du också kan äta eller dricka!

Julen är dekorationernas högtid – men det är också fokus på att äta och dricka gott. Så varför inte slå två flugor i en smäll? Här är ät- och drickbart julpynt att inreda hemmet med.


Dekorera hemmet med julpynt du även kan stoppa i munnen – det finns så mycket mer än bara pepparkakshus. Här är detaljerna som höjer stämningen – och går alldeles utmärkt att förtära.

Läs också: 9 vackra dekorationer med granris – som du enkelt kan göra själv

1. Ätbar girlang

Pepparkakor är bra för så mycket mer utöver kakfatet eller som väggar och tak till pepparkakshus. Varför inte trä dem på ett snöre och förvandla julens favoriter till snygga girlanger?

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

2. Spritfyllda julgranskulor

För de vuxna julfirarna finns numera julgranskulor fyllda med sprit. The Lakes Distillery ligger bakom det här roliga pyntet med genomskinliga kulor med innehåll av whisky, gin eller vodka.

3. Fruktigt julgranspynt

Citrus i skivor är vanligt att dekorera drinken eller maten med, men det fungerar minst lika bra att hänga i granen. Fäst bara ett hänge i torkade skivor av exempelvis apelsin och vips så har du ett personligt och ätbart pynt till julträdet.

Läs också: Så får du in julens dofter i inredningen

4. Söta kransar

Kransar att hänga på dörren eller väggen är en julklassiker – men skippa riset till förmån för något sött. Gör en enkel krans av maräng eller pepparkakor istället och ät upp när julen är över.

Foto: Donna Hay

5. Kottar av mandlar

Snyggaste kakorna i jul är definitivt de här söta bakverken av deg, skivade mandlar och kakao – i form av kottar.

6. Dörrkrans av polkagris

Lek med formerna av polkagriskäppar. Det går att göra allt från fina hjärtan att hänga i granen till att göra den här kransen som piffar upp ytterdörren.

7. Äppelljus

Röda äpplen har både färgen och formen som utstrålar jul. Genom att gröpa ur toppen och placera ett värmeljus i öppningen skapar du enkelt en vacker ljuslykta, perfekt att dekorera bordet med under middagsbjudningen.

Foto via: Home sweet homemade

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

DELA (48)
PINNA (22)

Annons
Annons

Annons

Laddar