Annons

Annons

6 goda efterrätter du kan förbereda dagen innan


6 goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Efterrätter som går att förbereda och tillaga redan dagen innan sparar dig mycket tid och gör att du kan fokusera på det som är viktigast: Dina gäster.


Är det dags för fest? Eller vill du bara ha efterrätten färdig när det vankas helgmiddag?

Läs också: 9 otippade (och goda) saker du kan göra med jordgubbar

Dessa efterrätter går att förbereda i förväg och kräver minimal ansträngning strax innan servering.

1. Tårtor

De allra flesta tårtor blir godare och framförallt saftigare om de får stå i kylen en natt innan servering. Låt tårtan stå inplastad eller i en kartong för att undvika att den eventuellt drar åt sig andra lukter i kylskåpet. Gör ytskiktet, till exempel grädde och färska jordgubbar, på tårtan samma dag som den ska serveras.

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

2. Pannacotta

Pannacotta är ett ofta uppskattat avslut på en god middag. Den är enkel att göra, frisk i smaken och står sig 1-2 dagar i kylskåp. Gör i ordning i portionsstorlek och plasta över glasen innan du ställer in glasen i kylskåpet.

3. Glass

Glass kan du enkelt göra själv och både gräddglass och isglass blir garanterat uppskattat som efterrätt. Gör glassen dagen innan och nyttja nattens alla timmar för att få glassen att frysa.

4. Pajer

Många pajer går dessutom att tillaga veckan innan de ska serveras och sedan förvaras i frysen. Just citronmarängpaj går att förbereda till det sista steget som du alltså gör strax innan servering, nämligen att bränna marängen så den får en gyllene färg.

5. Chokladmousse

Precis som med pannacotta kan du förbereda chokladmousse dagen innan, plasta över glasen och låta stå i kylskåpet under natten. Innan servering kan du med fördel riva mörk choklad över moussen.

6. Kladdkaka

Kladdkaka blir bara godare dagen efter, kanske är det för att ingredienserna blir saftigare precis som för tårtan? Ta ut kladdkakan ur ugnen 2-3 minuter innan den egentligen ska vara färdig och låt den sedan stå inplastad i kylen över natten. Kladdkakans mitt får en härligt seg chokladkonsistens som dina gäster kommer att älska.

Foto: IBL/Shutterstock

Läs också: Så gör du godaste lördagsgodiset

DELA (33)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar