Annons

Annons

Här är 6 av de bästa lyxhotellen i EuropaSnygga interiörer, lyxiga materialval och en exklusiv oas för avkoppling. De lyxigaste hotellen i världen har mycket gemensamt och inte minst får de oss att drömma om att packa resväskan.


I Tripadvisor’s Traveller’s Choice röstades de bästa hotellen i flera olika kategorier fram av resenärerna själva och då var det upplevelsen som var den avgörande. Inom kategorin lyx är det inte helt oväntat en hel del hotell med snygga interiörer med genomtänkta detaljer som dominerade topplistan.

Annons

Att bo på lyxhotell är långt ifrån möjligt för alla, men kan inspirera både nästa resas destination och inredningsdetaljerna i det egna hemmet. Dessutom kan det vara härligt att ibland drömma sig bort till pooler, takbarer och exklusiva hotellrum.

Här är sex av våra favoriter bland de bästa lyxhotellen i Europa:

1. Portrait Firenze, Italien

I bildsköna Florens i Italien ligger det här lyxhotellet precis vid floden Arno med utsikt ut över berömda Ponte Vecchio. Rummen och de ännu lyxigare takvåningarna går i en klassisk stil med moderna inslag av grått och påkostade detaljer i mässing.

firenze-hotell

2. Aria Hotel Budapest by Library Hotel Collection, Ungern

På Tripadvisors topplista är det Aria Hotel i hjärtat av Budapest som tar hem förstaplatsen. Hotellets rum har inspirerats av musik och nedan är ett av rummen som hör till den del av hotellet som fått sin inspiration från klassisk musik.

budapest_hotell

Läs också: 6 svenska designhotell vi vill besöka nu

3. Mandarin Oriental, Frankrike

I Paris finns det gott om lyxhotell och ett av hotellen som knep en plats på listan är exklusiva Mandarin Oriental. Vissa av hotellrummen har den klassiska utsikten över Eiffeltornet och den allra lyxigaste sviten har en egen terass på hotellets tak.

paris1

4. J.K. Place Roma, Italien

Mitt i centrala Rom ligger denna pärla. Rummen går i ljusa och gråa nyanser med exklusiva materialval och på hotellet finns även en restaurang med elegant inredning i starka färger.

jkroma2

jkroma1

Foto: J.K. Roma

5. Valverde Hotel, Portugal

Boutiquehotellet Valverde Hotel ligger vid historiska Avenida da Liberdade i centrala Lissabon, Portugal. Hotellet har en elegant inredning inspirerad av townhousen i storstäderna London och New York.

valverde1

6. Hotel The Serras, Spanien

Beläget i centrala Barcelonas gotiska kvarter ligger denna pärla med modern inredning. Boutiquehotellet har utöver den snygga inredningen även en takterass med pool och bar.

serras1

Du kanske också gillar:

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar