Annons

Annons

5 x kökstips i tiden

1. Lär av historien!
Söker du inspiration till ditt nya kök? Börja med att kolla in några riktigt gamla. Annars är det lätt att glömma bort beprövade klassiker som inbyggd skärbräda och indragen underskåpsrad.

Annons


Detta fina funkiskök är platsbyggt av Byggfabriken, som även säljer de tidstypiska specerilådorna av glas separat.


2. Följ din egen smak!
När stylisten Susanna Vento (vars hem vi visade i ELLE Interiör nr 8/2011) nyligen skulle renovera sitt kök hade hon vant sig vid att inte ha några överskåp, så därför prioriterade hon luftighet framför förvaring även i det nya. Och som arbetsbelysning valde hon en enkel, elegant skrivbordslampa – precis i stil med lägenhetens övriga inredning.


3. Bygg ut bänkskivan!
Skapa extra arbetsyta och en mysig sittplats genom att bygga en ”bro” av en extra bänkskiva. Denna är gjord i ask och tillhör köksserien Vera Vit från Vedum.


4. Sätt skåp uppåt väggarna!
Få saker är tristare att rengöra än dammiga, flottiga ovansidor av köksskåp. Ett enkelt städknep är att täcka ytan med plastfolie som sedan bara behöver bytas ut då och då, men lyxigast är förstås att bygga förvaring ända upp till taket. Här har man satt en stege på skena för att nå överallt, luckorna är mattlackade Star från Ballingslöv.


5. Våga vägra vitt!
Skåpen ska vara vita, kaklet likaså, möjligtvis kan bänkskivan få bryta av med trä eller rostfritt stål … Hört det förut? Det har vi och blev därför glada av att se köket som Tom Dixon tagit fram i samarbete med Lindholdt Studio. Ett flexibelt, balkhängt modulsystem i kombination med robusta material som brons, järn och sten gör Beam till ett kök utöver det vanliga.

DELA (5)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar