Annons

Annons

5 tips för att skapa en trivsam trädgårdSommaren är här och med det vill vi flytta ut i trädgården på heltid. Ta del av 5 handfasta tips på hur du enkelt kan göra din trädgård lite extra trivsam!


I sommar vill vi tillbringa all tid i trädgården! Här ska vi njuta av grönskan, växtligheten och atmosfären.

Vår trädgårdsglädje till trots kan trädgården också bara vara ett jobbigt moment fullt av måsten. Därför delar vi med oss av 5 handfasta tips på hur du med enkla medel kan skapa en trivsam trädgård.

1. Skapa rum

Rosengarden_entre_entrance_Foto_Petra_Bindel

Foto: Petra Bindel, styling: Emma Persson Lagerberg. Ur reportaget ”Helt ljuvligt hem med vackra rosor”.

Annons

Att skapa olika små rum i trädgården kan vara ett bra tips för att få hela familjen att känna att de har sin plats, sin oas. Det gör du enkelt genom att möblera små trädgårdsgrupper på olika platser i trädgården.

2. Sudda ut gränser

Villa_Sundahl_tradgard_garden_view_retro_lamp_Foto_Stellan_Herner

Foto: Stellan Herner, styling: Lo Bjurulf. Ur reportaget ”Kika in i vår chefredaktörs unika hem”.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Hemma hos vår chefredaktör Svante Öquist är gränsen mellan ute och inne som bortblåst – och vi älskar det. Förutom hans fantastiska innerträdgård (till vänster i bild) har han på ett lättsamt sätt skapat en naturlig väg ut i trädgården.

3. Låt växterna gro

solsidans_mysigaste_uteplats

Foto: Johan Sellén, styling: Gill Renlund. Ur reportaget ”Mysigt och bohemsnyggt i 60-talsvillan”.

Inte behöver du alltid klippa ner dina växter och häckar i trädgården. Utan låt det växa och med tiden kommer det bidra med vackra, naturliga inredningsdetaljer som exempelvis det magiska ”taket” på bilden ovan.

4. Addera textil

uteplats-utreum-med-sanghimmel-foto-idha-lindhag

Foto: Idha Lindhag. Ur reportaget ”Skapade en oas – i den orenoverade byskolan”.

Våga även ta med textiler ut i trädgården för att höja mysfaktorn. Ett genomskinligt tyg skapar en vacker motsvarighet till trädgårdens sänghimmel och kuddar i överflöd kan det aldrig bli för mycket av!

5. Utnyttja alla ytor

Mitt-i-naturen-tradgard

Foto: Anna Kern, styling: Cia Wedin. ”De bor lika mycket ute som inne”.

Lyft blicken och titta på din trädgård, kanske har du redan naturliga ytor du kan hänga dina prylar på eller smarta förvaringslösningar? I trädgården kan du göra precis vad du vill – och det kommer se vackert ut i den grönskande enkelhet. Våga prova och utmana konventionerna!

DELA (148)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar