Annons

Annons

5 svenska slottshotell – perfekta för en romantisk weekendHar du alltid velat bo som en kunglighet? På ett slottshotell är det möjligt, åtminstone för en natt eller två.


Du behöver inte lämna landet för att få en upplevelse utöver det vanliga. Vårt avlånga land kryllar av vackra platser och sagolika miljöer utmärkta för en romantisk weekend.

Läs också: 7 vackra slott att besöka i Sverige

Runtom i Sverige finns nämligen gott om hotell som tagit över i gamla slottslokaler och som erbjuder en tillflykt från vardagen. Nedan listar vi fem slottshotell som vi inte skulle ha något emot att sova över på.

Görvälns Slott

gorvalnsslottgorvalnsslott2

Annons

Järfälla, Stockholm

Görvälns Slott byggdes redan på 1600-talet och är i dag ett boutiquehotellet med exklusiv inredning med förgyllda detaljer som en röd tråd. Slottet har röstats fram till Sveriges tredje bästa hotell 2016 i Trip advisors Traveller’s Choice.

Rånäs Slott

resa till new york 2012ranasslott3

Rånäs, Stockholm

Rånäs Slott byggdes under 1800-talet i senempirisk stil och är sedan många år tillbaka ett populärt slottshotell. Det mest imponerande av hotellrummen är utan tvekan den vackra sviten i slottets högsta torn.

Södertuna Slott

Foto: Johanna Battaroff

Foto: Johanna Battaroff

Foto: Johanna Battaroff

Foto: Johanna Battaroff

Gnesta, Sörmland

På Södertuna Slott är rummen i modernt stuk medan de övriga delarna av slottet erbjuder klassiska interiörer. Det idylliska slottet ligger i Sörmland och erbjuder en romantisk miljö med en vacker slottspark.

Lejondals Slott

lejondalsslott_! lejondalsslott2

Bro, Stockholm

Beläget vid den lilla Lejondalssjön ligger Lejondals Slott med sin unika röda utsida. Slottshotellets rum har en genomgående herrgårdskänsla med vackra detaljer och tapeter med mönster av Josef Frank från Svenskt Tenn.

Teleborgs Slott

teleborgsslott2teleborgsslott

Växjö, Småland

Teleborgs Slott påminner om svunna tider med sina tinnar och torn. Slottets utrymmen är inredda i klassisk stil och det finns flera kakelugnar och kristallkronor som skapar den kungliga känslan.

Läs också: 7 tips för dig som behöver åka på spa

Du kanske också gillar:

DELA (218)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar