Annons

Annons

5 härliga och proteinrika frukosttipsAlla vill vi starta dagen med en härlig och inspirerande frukost och varför inte passa på att göra frukosten extra proteinrik så du står dig ända fram till lunch?


Protein är hemligheten bakom en bra frukost som du står dig på länge – och superviktigt när du tränar. För många är olika varianter av ägg en enkel, nyttig och mättande klassiker, men alla gillar inte ägg. Misströsta dock inte – det finns många andra proteinrika frukostförslag som går minst lika snabbt att slänga ihop som ett stekt eller kokt ägg och som är minst lika goda – eller godare!

Annons

1. Yoghurtparfait

Kombinera proteinrik yoghurt med din favoritfrukt, bär, nötter eller granola och du får en riktigt smaskig och tillfredsställande första måltid.

yoghurt-parfait

Foto och recept: Hello Glow

2. Chiapudding

Chiapudding har verkligen tagit över som ett nyttigt och supertrendigt mellanmål, så varför inte unna sig de välgörande fröna även till frukost? Massa protein och ännu mer kostfibrer för att inleda dagen? Ja tack!

Chia-Pudding

Foto och recept: What the Fork

3. Smoothie

Bara din fantasi sätter gränsen när det kommer till vad du ska ha i din smoothie. Spenat i olika former, fryst eller färsk frukt, mejerier, kokos, nötter, gryn eller frön. Vill du ha en extra proteinkick som håller dig mätt länge är exempelvis nötsmör att rekommendera. Även lite tahini gör susen, precis som frön och hela nötter som du mixar.

Populärt att också att addera proteinpulver, det finns både sötade och helt naturliga varianter på marknaden.

 

cashewsmoothie

Foto och recept: Blissful Basil

4. Quinoabowl

Byt ut havregrynsgröten mot quinoa. Utöver protein innehåller den nyttiga örten även höga halter kostfibrer, låg andel mättat fett och är helt glutenfritt.

Via drygt 2 dl kokad quinoa får du i dig 8 gram protein, jämfört med 6 gram som finns i ett ägg – och 5 gram kostfibrer som är bra för magen.

quinoa

Foto och recept: Williams-Sonoma

5. Rester

Det finns inget som säger att frukost måste bestå av gryn, bröd eller mjölkprodukter. Ta tillvara på de proteinrika matresterna från gårdagens middag och gör en wrap av din fisk, kyckling, tofu – eller vad det nu må vara – med grönsaker. Perfekt mål att äta i farten.

tofu-wrap

Foto och recept: Hip Foodie Mom

Källa: Health

Du kanske också gillar:

DELA (92)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar