Annons

Annons

5 otippade redskap som löser städproblemen
Ibland räcker det inte med dammsugare och dammtrasa. Då kan det vara läge att rota lite i pappersåtervinningen, skafferiet och linneförrådet. Här är 5 otippade redskap som löser 5 jobbiga städproblem!stadredskap

Annons

Örngott
Har du svårt att rengöra takfläkten utan att skapa ett dammoln? Ta fram ett örngott och jobba sedan med ett fläktblad i taget. Låt sedan örngottet sakta glida fram och tillbaka över bladet. Då stannar dammet och smutsen kvar i örngottet istället för att flyga runt överallt.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Kaffefilter
Testa att damma av din platt-tv eller dator eller surfplatta med ett kaffefilter så slipper du luddet som ofta blir kvar efter en vanlig trasa.

Gummihandske
En gummihandske är ju knappast ett främmande föremål i städsammanhang men just det här användningsområdet kanske inte alla har tänkt på. Om du har ett husdjur som tappar mycket päls i soffor och fåtöljer så testa att ta på dig en fuktad gummihandske och föra den över ytan. Nu kommer allt hår fastna på handsken. 

Tidningspapper
Putsar du speglar i timmar och irriterar dig på att det bara blir mer och mer ludd och fler och fler ränder på spegeln? Testa att putsa med tidningspapper istället, då slipper du både ludd och ränder.

Citron
Har du en skärbräda i plast eller ljust trä som gärna blir fläckig när du använder den vid matlagning? Testa att dela en citron mitt itu, pressa ut saften och gnugga citronen mot skärbrädan. Vänta i 20 minuter och skölj sedan av. Nu är fläckarna borta och som en bonus luktar skärbrädan riktigt fräscht också!

Källa: www.realsimple.com

Av Sara Ångström Burling

Du kanske också gillar:

DELA (7)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar