Annons

Annons

5 inspirerande dukningar – för alla stilarVi älskar vackra dukningar och lägger gärna tid på att göra dessa inspirerande och lustfyllda. Här är 5 vackra dukningar för alla tillfällen!


Vi äter nästan lika mycket med ögat som med magen, så lägg gärna lite extra tid på dukningen. Färgkoordinera, smycka eller använd växter för att lyfta matlagningen – här hittar 5 inspirerande idéer till det dukade bordet, för både vardag och fest.

Kombinera vackra färger

estetik11

Foto: Idha Lindhag, stylist: Tina Hellberg. Från: ”Poetisk estetik”.

Annons

Att duka med och kombinera sina favoritfärger är alltid ett bra drag! Här går dukningen i blått och grönt vilket skapar en vacker och harmonisk känsla som passar de flesta tillfällen.

Satsa på detaljer!

nationalromantik8

Foto: Marcus Lawett, styling: Nanna Lagerman. Från: ”Nationalromantik på nytt sätt”.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

I en vacker dukning finns det alltid vackra detaljer som gör att vi stannar upp och tittar en extra gång, precis som på bilden ovan. Här har en klassisk och romantisk dukning kompletteras med en grafisk och enkel detalj: en illusion av ett underlägg med hjälp av grön maskeringstejp. Otroligt snyggt, tycker vi!

Maximera mera!

ranchliv2

Foto: Per Ranung, stylist: Agneta Törnqvist. Från: ”Ranchliv”.

Minimalism i all ära – men inget slår ett väldukat bord med porslin i överflöd i vackra färger.

Dekorera med blommor

Romantisk-inredning4

Foto: Stellan Herner, stylist: Lo Bjurulf. Från: ”Ny romantik”.

Blommigt porslin funkar alltid på det dukade bordet. Våga även gå all in och satsa på att komplettera med levande blommor. Ett snyggt sätt att skapa en enhetlig känsla.

Duka ton-i-ton

svart-inredning-3

Foto: Magnus Anesund, stylist: Agneta Törnqvist. Från: ”Inred helt i svart”.

En dukning behöver inte gå i genomtänka färgkombinationer utan är lika snygg (om inte snyggare) när endast en färg får stå i fokus. Det djupa svarta gör sig vackert till många tillfällen och är effektfullt utan att kännas för mycket!

Du kanske också gillar:

DELA (49)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar