Annons

Annons

Helgtips: 3 nya favoritbutiker i StockholmPlanerar du en shoppingdag i huvudstaden och är trött på din vanliga runda? Då måste du läsa det här!


Här är 3 nya design- och konceptbutiker i Stockholm som vi är lite extra förtjusta i just nu!

Läs också: De 10 hetaste inredningsbutikerna i Göteborg

Fablab

Fablab är en nyöppnad liten konceptbutik som slagit upp dörren på Söder. Här, i en gammal omgjord mjölkbutik, har Johan Svenson samlat en mix av vardagsting, där varje produkt som trängs på hyllorna har valts ut med tanke och känsla. Med flera år i mode- och reklambranschen som stylist och scenograf har Johan  kommit i kontakt med flera vackra ting som inspirerade honom till att öppna sin egen butik. På Fablab hittar du alltifrån möbler och tyger till ekologisk hudvård och parfymer.

Annons

fablab[1]

– Det är min stil och smak, sådant jag noga har valt ut, säger Johan.

fablab2[1]

Fablab ligger på Bondegatan 7 på Södermalm. fab-lab.nu

Crooked Concept

På Crooked Concept Store kan du hitta handplockade och unika produkter i form av arkitektur, konst och produktdesign av nya spännande formgivare. Designbyrån Straight kurerar konceptet Crooked Concept som ämnar lyfta fram up and coming-designers och annorlunda design. Sex svenska och internationella formgivare har under det gemensamma temat ”Working Progress” skapat en historia kring hur de lever och arbetar.

crookedconcept-in-progress

– De val vi gör för att ta oss genom alla vardagliga processer styr vilka vi är och hur vi lever. Dessa val görs ofta omedvetet men genom att bli medveten om vad vi gör och varför kan påverka mer än man tror, säger Viktor Erlandsson från Straight, kurator för

crookedconcept

Crooked Concept. Crooked Concept Store ligger på Västmannagatan 47. crookedconcept.com

Berg Gallery

berg_gallery

Berg Gallery är ett galleri för tredimensionell konst och ett showroom för samtida och modernistisk design. Här finns verk av keramik, metall, trä, glas och textil skapade av Skandinaviens bästa samtida konstnärer.

berg-gallery_2

– Det är sådan konst jag själv tycker om, säger Niclas Berg. Konstnärer inom materialbaserad konst och hantverk är inte lika kända som andra konstnärer, det är något jag vill försöka förändra. I höst visas bland annat en utställningen ”Stramt” en keramisk utställning av tre kvinnor och vidare en utställning av träkonstnären Christoph Finckel. Berg Gallery ligger på Birger Jarlsgatan 67 i Stockholm. berggallery.se

Av: Julia Saaf

DELA (65)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar