Annons

Annons

14 största trenderna och snackisarna på Formex – här är allt du behöver ha koll påAllt du behöver veta från den stora inredningsmässan Formex!


Du har säkert inte missat att Formex pågår för fullt i Stockholm. Men vad bjuder mässan på i år? Vi har listat 14 trender, snackisar och spännande nyheter.

Foto: Alma Vestlund/Studio Emma Svensson

 1. Nordic Me

Formex trendtema Nordic Me gestaltas i en utställning av arkitekturbyrån Codesign. Här är ledorden den nordiska naturens former och fenomen med inspiration från fjäll, hav, norrsken, is- och snöformationer och böljande landskap.

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

 nordic_me2 nordic_me3

nordic_me

 1. Heja Hellberg

Stylist Tina Hellbergs finfina trendrestaurang och utställning var en fröjd för ögat. Fram för allt gillade vi bardiskens front som var gjord av blå fiskbensparkett från Bjoorn Flooring.

formex_IMG_9746

 1. Upcycling

Vid upcycling handlar det inte bara om att återvinna, utan man använder sig av materialet i sig och ger det nytt värde. Marie-Louise Hellgrens pall för Heartearth production/Stolab är gjord på möbelbranschens spillvirke som förädlas till ny design. Hållbar formgivning när den är som bäst!

formex_IMG_9739

 1. Lekfullt

Nu finns Kaj Bojesens klassiska flodhäst i en ny variant bestruken med svart tavelfärg. Skriv små meddelanden eller använd den som kom ihåg-lista på skrivbordet. Flodhästen är något högre och bredare än den som redan finns i sortimentet.

formex_IMG_9769

 1. Duka med grönt

Inspirerande dukning hos Målerås glasbruk. Vi fastnade särskilt för hur de använt gröna växter som naturliga inslag på och runt bordet.

formex_IMG_9784

 1. More is more

I en miljö där mycket är minimalistiskt och endimensionellt sticker de storslagna soffborden från Jonathan Adler ut. Likaså de ståtliga ljusstakarna från Bjørn Wiinblad.

formex_IMG_9643

formex_IMG_9710

 1. Bädda med linne

Linnetrenden håller utan tvekan i sig. Här syns nya bäddtextilier i linne från konstnär Carina Björck och höstens färger på kuddar från Dirty Linen.

formex_linne_kuddar linne2

 1. Crossover

Den danska modedesignern Stine Goya är känd för sina unika mönster och starka färger. Med nya keramik-kollektionen Fiora, framtagen i samarbete med Kähler, tar hon steget in i inredningsbranschen.

formex_IMG_9793

 1. Kompakta arbetsplatser

Nätta, snyggt formgivna skrivbord och arbetsplatser såg vi flera av på mässan. Bland annat dessa två från Tolix och House Doctor.

formex_IMG_9616

formex_IMG_9715

 1. Mer mattor!

Mjuka, mönstrade mattor till hemmets alla rum och varför inte på en vägg? Här syns nyheter från Chhatwal & Jonsson.

formex_mattor

 1. Vaser som konstverk

Vaserna från Scandinaviaform är som små konstverk i sig. Så vackert med enstaka blommor som tillsammans blir som en blomsteräng.

formex_IMG_9779

 1. Väggbonader

Hantverkstrenden ser inte ut att tappa mark – tvärtom! Ett namn att hålla reda på är Lotten Lundgren på La Bohème som skapar fantastiskt hantverk i makramé. Resultatet blir till väggbonader i hundra procent bomull vackert monterade på obehandlad drivved från Västkustens stränder.

formex_IMG_9678

 1. Nytänkande förvaring

Aveva designs hyllkollektion med grafiska mönsterbilder är som ett pussel på väggen. Förvara böcker, tidsskrifter, leksaker eller prydnadsföremål i detta snygga system, formgivet av Stina Löfgren och Johanna Tärneld.

formexIMG_9757

 1. Oväntad form

Och till sist Eva Solos charmiga kaffetermos. En termos behöver inte se ut på samma sätt – kul att den också kan vara rund som en boll!

formex_IMG_9791

Branschmässan Formex startade redan 1960 och anordnas två gånger per år. Med sina ungefärliga 23 000 besökare och 800 medierepresentanter är det den största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign.

Av: Caroline Holmbom och Sophia Genitz

Du kanske också gillar:

DELA (375)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar