Annons

Annons

10 saker som gör oss avundsjuka på grannen
Finare inredning, mer pengar eller ett roligare privatliv? En stor undersökning visar vad vi är mest avundsjuka på hos våra grannar.

I en undersökning som presenterades av Svensk Fastighetsförmedling i september sade sig närmare var tredje svensk mellan 18 och 40 år (för övrigt de mest avundsjuka åren enligt undersökningen) någon gång ha varit avundsjuk på en granne.

Annons

Ett finare eller större hem var det som väckte mest avund hos de flesta, både kvinnor och män, men i övrigt skilde sig orsakerna något mellan könen. Den mest iögonfallande skillnaden var möjligheten att renovera, som var näst mest avundsframkallande hos de kvinnliga svarande men kom först på nionde plats bland männen. Det omvända förhållandet gällde om grannen hade en finare bil, vilken hamnade på sjätte plats bland männen men inte ens kvalade in på topp tio bland det som väckte avund hos kvinnorna.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Mest avundsjuk på sina grannar är man enligt undersökningen i Jönköpings län, följt av Västra Götalands- och Örebro län på delad andraplats och Stockholms län på tredjeplatsen. Se Grannavundsjukans topp tio nedan:

fönstret-mot-garden_puff

Bild från filmen Rear window (1954), James Stewart och Grace Kelly, regi Alfred Hitchcock.

Därför är vi avundsjuka på grannen, topp 10, både män och kvinnor:

1. Grannen har ett finare hem

2. Grannen har mer pengar

3. Grannen har möjlighet att renovera

4. Grannen har en mer välvårdad trädgård

5. Grannen har ett roligare privatliv

6. Grannens bostad har ett bättre läge

7. Grannen reser mer

8. Grannen verkar mer lycklig

9. Grannen har ett bättre jobb

10. Grannen har en finare bil

 

Källa: www.mynewsdesk.com/se/svensk_fastighetsformedling/pressreleases/stoerre-hem-eller-mer-pengar-det-faar-svenskarna-att-avundas-grannen-mest-1215470

DELA (20)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar