Annons

Annons

10 kända bloggares bästa inredningstipsHur ska man tänka när man inreder sitt hem? Vi frågade 10 experter – nämligen finalisterna i "Årets inredningsbloggare 2017" – och fick deras bästa inredningstips!


Samla inspiration , skapa moodboards – och låt inredningen ta tid. Det är a och o i en hållbar och personlig inredning, enligt några av Sveriges främsta inredningsbloggare. Men det finns också några enkla och kreativa knep som lyfter din inredning till en ny nivå på nolltid.  Varsågoda, här avslöjar 10 av Sveriges främsta inredningsbloggare sina bästa inredningstips!

Läs också: 10 kända bloggare: Här är 2017 års största trender

12-DW_vardagsrum

Utgå från färgskalan när du inreder – som här hemma hos vår bloggare Daniella Witte. Foto: Daniella Witte Bild från: Kika in i vår bloggare Daniella Wittes makalösa hem

1. Använd färgkoden för skapande i en inredning

Daniella Witte med bloggen Daniella Witte: Våga testa oväntade kombinationer. Våga experimentera och använd färgkoden som verktyg för skapande i en inredning. I stället för att låsa sig vid en stil så blanda stilar som färgmässigt går ton i ton eller är i kulörer som passar ihop.

Läs också: Fler bilder från Daniella Wittes makalösa hem hittar du här!

2. Storstäda – du kommer se ditt hem med nya ögon!

Frida Ramstedt med bloggen Trendenser: Att städa. Det kostar ingenting och kräver inte mer än din tid, men det finns inget hem som inte upplevs mer trivsamt efter en rejäl storstädning. Och nej, det kanske inte är lösningen på alla dina inredningsproblem men jag lovar att du kommer se på ditt hem med nya ögon om du börjar med att ge dina befintliga förutsättningar en ärlig chans först.

Annons
fyranyanseravblatt_tavelvagg_vaxt

Inred med växter – det är enkelt men gör verkligen stor skillnad, tipsar bloggaren Mirelle Stoor. Foto: Idha Lindhag Bild från: Fyra nyanser av blått och ett drömmigt kök

3. Inred med växter – det gör underverk med alla rum

Mirelle Stoor med bloggen Design by Mirelle: Mitt bästa inredningstips är något som är enkelt men verkligen gör stor skillnad, nämligen växtlighet! Växter i hemmet ger oss energi och hemmet harmoni. Det är också perfekt att pyssla med om man har en stressig vardag och behöver en stund att vara närvarande. En grön växt gör under i alla rum, det kan vara allt från vårens blommande kvistar till en kaktus eller palm. Välj det som passar just dig.

Läs också: Trendspaning: Så inreder vi med växter 2017

4. Stressa inte fram beslut – och köp aldrig på impuls

Emelie Ekman med bloggen 34kvadrat: Stressa inte fram beslut. Skapa istället en tydlig riktning och ett mål genom att samla bilder, material, färger och annat som du inspireras av i en mood board. Låt detta ta tid. Impulsköp blir nästan aldrig bra. Våga lita på din egen känsla i stället för att följa trender slaviskt. Kom ihåg att du inreder för dig och din familj, inte för ett snyggt instagramflöde eller för dina vänner på besök.

5. Lär känna ditt hem ett helt kalenderår

Helena Lyth med bloggen Helena Lyth: Skynda långsamt. Våga lära känna ditt hem ett helt kalenderår innan de stora renoveringarna görs. Hur faller ljuset i juni? Hur mörkt blir det i december? Och då vet du också hur du och din familj rör sig, var ni håller till som mest och vad som bör ändras.

6. Låt det vara tomt tills du hittar det du verkligen vill ha

Johanna Bradford med bloggen Johanna Bradford: Ge det lite tid, ett hem skapas inte över en dag. Är du på jakt efter ett gammalt matbord? Ha tålamod och leta på loppisar, auktioner, secondhandbutiker med mera. Jag lovar att just ditt perfekta bord kommer dyka upp där du minst anar det. Köp inte grejer bara för att fylla ut ett hem utan låt det vara lite tomt tills du hittar eller har råd med de där sakerna du verkligen vill ha. Det lönar sig i längden! Har du svårt att veta vad du gillar och var du ska börja tycker jag att det är ett bra tips att samla ihop bilder på saker och miljöer som väcker ditt intresse lite extra. Efter ett tag kan man se ett mönster i de där bilderna och då är det lättare för dig att ”ringa in” vad det är du gillar.

krickelin_vaxter_fonster_Foto_Andrea_Papini-700x934

Inred med gröna växter, personlig konst och travar med böcker – som här hemma hos bloggaren Krickelin. Foto: Andrea Papini Bild från ”Inredningsmagi hemma hos vår bloggare Krickelin”

7. Stora växter, vacker konst och travar med böcker

Kristin Lagerqvist med bloggen Krickelin:  Att använda stora gröna växter i hemmet. Det är vackert, gör hemmet mjukt och får dig att må bra. Se även till i att investera i vacker konst att klä dina väggar med. Ett stort uttrycksfullt original värmer vilken vägg som helst. Sista tipset – böcker! Ett hem blir levande och härligt där boktravar får ta ordentlig plats.

Läs också: Fler bilder från Krickelins magiska hem hittar du här!

8. Samla inspiration och skapa en moodboard

Anna Mårselius med bloggen Anna gillar: Det finns massor av bra forum för att inspireras nu: bloggar, Pinterest, Instagram, magasin, böcker osv. Titta runt, välj ut det du gillar bäst och skapa dig en bild av helheten. Sätt gärna ihop en moodboard som hjälp och var inte orolig att det ska bli fel. Det ska vara kul att inreda ditt hem och det är bara positivt om personligheten kommer fram.

9. Använd dig av motsatsförhållanden

Jannice Wistrand med bloggen Add Simplicity: Att använda sig av motsatsförhållande. Alltid. Mörkt mot ljust, högt mot lågt. Kantigt mot runt. Ruffa ytor mot blanka. Vintertid ute när det är kalt och kallt, skapar vi värmande inredningar i våra hem.  Vi mår bra av att kompensera och leva i balans, både när det gäller våra liv eller i våra hem.

STILINSPIRATIONMylivingroomlohalsrug

Utgå från en enkel och neutral bas och addera strukturer, som här hemma hos vår bloggare Pella Hedeby med bloggen STILInspiration. Foto: Pella Hedeby

10. Utgå från en enkel bas och addera strukturer

Pella Hedeby med bloggen STILinspiration: Inred med ett långsiktigt tänk, med naturmaterial som åldras med en värdig patina och som bara blir vackrare med åren. Färre men värre är ofta en gångbar devis. Utgå ifrån en enkel bas och addera strukturer, mjuka plädar, en fäll eller ett linnedraperi för att skapa en mjuk ombonad känsla. Sätt pricken över i-et i inredningen med konst. Ett fotografi eller en egenhändigt målad canvas i en matt kalkfärg kan bli blickfånget som förändrar rummet och sätter just din personlighet i fokus.

Läs också: Fler bilder från Pella Hedebys superstiliga hem hittar du här!

Du kanske också gillar:

DELA (156)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar