Annons

Annons

10 gröna trender att hålla koll på 2017Grönt är trendigare än någonsin och något vi kommer att få se mer av 2017. ELLE Decoration listar här 10 tydliga trender - och årets krukväxt.


Den gröna trenden är här för att stanna. Vi möblerar med gröna växter, odlar hemma och målar med gröna kulörer. Dessutom värnar vi om vår planet. Här är 10 gröna trender 2017.

Läs också: De 10 hetaste inredningstrenderna 2017

1. Alla nyanser av grönt

Kulören Granbarr 091 från Beckers.

Kulören Granbarr 091 från Beckers.

Annons

Grönt är årets färg! Just den här kulören heter Granbarr 091 och är en utomhusfärg från Beckers.

Läs också: Så inreder du med trendigt grönt – 7 tips

2. Möblera med växter

Stilleben med doftpelargoner.

Stilleben med doftpelargoner.

Inte bara möblera – utan också gruppera till små stilleben. Det här är sticklingar av Doktor Westerlunds hälsoblomma – eller ”fisblomma” som den kallades förr i världen, eftersom den ansågs ta bort dålig doft – som tillhör släktet geranium och även benämns doftpelargon.

Läs även: Så tar du bäst hand om dina pelargoner

3. Monstera, monstera & monstera!

Tapeten från Graham & Brown säljs hos Rusta.

Tapeten från Graham & Brown säljs hos Rusta.

Många skulle säkert vilja påstå att monsterablad är ”so last season” … Faktum är att bladformen aldrig varit trendigare än nu – och blir det bara mer och mer! Det här subtila tapetmönstret, i svart och olika koppartoner, har tagits fram i ett samarbete mellan ELLE, vår franska modertidning, och det anrika brittiska tapetföretaget Graham & Brown. Säljs med ensamrätt i Sverige av Rusta.

Läs också: Så tar du bäst hand om din monstera

4. Steg för steg

Toffeln Gunilla från Docksta.

Toffeln Gunilla från Docksta.

Mönster i form av blommor och blad, i alla former, kommer mer och mer på allt! Vem hade någonsin kunnat tro att Gunilla – den klassiska toffeln, med kilklack i kork, från Docksta i Ångermanland – skulle kunna fås i mönstret Fläder?

5. Trädgård med japansk känsla

Bambu är trendigt.

Bambu är trendigt.

Asketisk och stram trädgårdsdesign – med inspiration från den japanska trädgårdskonsten – är den stora trenden. Stenläggningar, olika sorters gräs, som bambu, vattenspel …

6. En grön jord för alla

Vi måste rädda planeten! Foto: Shutterstock

Vi måste rädda planeten! Foto: Shutterstock

Aldrig någonsin har vår insikt om att något måste göras för att rädda den planet vi lever på varit så stark. En medvetenhet med uttryck i att i mesta möjliga mån leva ett liv som harmonierar med naturen. Att förvalta våra naturresurser på ett vettigare sätt. Det är NU – och inget annat – som gäller!

7. Tillbaka till gå – men 2017

Boken Hemkunskap av Mathias Dahlgren.

Boken Hemkunskap av Mathias Dahlgren.

Vem minns inte hemkunskapen från grundskolan? Stjärnkocken Mathias Dahlgren upphöjer med den här boken begreppet till en helt ny nivå. Raffinemang i form av enkelhet och omsorg om bra råvaror. Hemkunskap à la 2017, 219 kr, Bonnier fakta.

8. Årets krukväxt – Ärter på tråd

Ärter på tråd är årets krukväxt.

Ärter på tråd. Foto och inköpsställe: Bakker.com.

Alla suckulenter ligger fortfarande högt på trendlistan – men topplatsen intas nu av Ärter på tråd – som dessutom, som en extra bonus, är luftrenande.

Läs också: 5 snygga växter som ger dig bättre sömn

9. ”Foppa” på catwalken

Crocs designade av Christopher Kane.

Crocs designade av Christopher Kane.

Att de klassiska tofflorna i gummi från Crocs skulle bli upphöjda till högsta mode var väl bara en tidsfråga … Designern Christopher Kane har mycket att stå till svars för inför dem som tidigare sagt sig aldrig vilja komma i närheten av Foppatofflor – som de kallas i svensk folkmun. Nu är det dags! Dessutom funkar vanliga Crocs minst lika bra.

10. Odla på riktigt

Trädgårdsboken om jord från Bokförlaget Langenskiöld.

Trädgårdsboken om jord från Bokförlaget Langenskiöld.

Så sympatiskt att det gått trend i något så sunt och ursprungligt som hemodlat! Och är det någonstans som den riktigt intresserade hemmaodlaren ska börja så är det här – med jorden! Ett helt fantastiskt praktverk som dessutom är instrumentellt, 249 kr, Bokförlaget Langenskiöld.

Läs också: Odla hemma? Här är 8 smarta, billiga tips!

Du kanske också gillar:

DELA (186)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar