Annons

Annons

Våga måla om i trendiga kulörer – 5 smarta tipsMed Nordsjös nya, tåliga och lättapplicerade väggfärger Ambiance Xtramatt och Perform+Easy2Clean kan alla förnya hemma. Här ger experten flera smarta knep!


nordsjo-puff-685x386

Gör våren att du blir lite extra inspirerad att förnya där hemma? Att måla om sina väggar i en pigg kulör är ett enkelt sätt att lyfta ett rum. Och du behöver inte anlita en målare. Se bara till att välja rätt färg till rätt rum. Nordsjös färg Ambiance Xtramatt är lätt att stryka på, finns i trendiga kulörer och ger en exklusiv, sammatsmatt yta för till exempel ett vardagsrum. Våga testa någon av årets nyheter som blågrå Denim Drift eller skogsgröna Dark Lyon. 

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook
interiors_03_livingroom_hd750

Nordsjös väggfärg Ambiance Xtramatt ger djup åt kulören och en reflexfri finish. Väggen i det här vardagsrummet är målad i kulören Dark Lyon.

Det sägs att matta väggar är absolut svårast att hålla rena. Men med Nordsjö Perform + Easy2Clean kan du få en matt, snygg färg på väggen samtidigt som den är lätt att torka av. Perfekt för till exempel köket, barnrummet eller hallen där väggarna är lite extra utsatta för slitage. Nu är det enkelt att fräscha upp nedsmutsade ytor och samtidigt ge ditt hem en helt ny känsla!

interiors_01_hall_hd750

I hallen behöver du en färg som tål att tvättas av, men samtidigt är snygg. Nordsjös Perform + Easy2Clean uppfyller båda kraven. Väggen är målad med Grey Sand – en kulör framtagen tillsammans med bloggaren House of Philia.

Här är några fiffiga saker du kan tänka på för att få ett perfekt resultat:

  1. Försegla tejpkanten med underlagsfärgen för att se till att färgen inte kryper in under maskeringstejpen.
  2. Doppa rullen i ordentligt med färg – man ska inte kunna se luddet på rullen – då får du ett jämnare resultat.
  3. Sparmåla kanterna genom att först måla med en pensel och sedan stryka ut med en liten roller.
  4. Börja måla med stora rollern på mitten av väggen och jobba upp och ner.
  5. Gör alltid sista strykningen uppifrån och ner – så får du en perfekt yta!

Vill du ha fler tips och råd, kika gärna på inspirationsfilmen där Elle Decoration-bloggaren Krickelin målar om sitt mysiga vardagsrum med Nordsjös fantastiska kulör Denim Drift.  Se filmen här!

Och läs mer om Nordsjös kampanj Rätt färg på rätt plats.

Så vad väntar du på? Passa på medan inspirationen finns och var inte rädd för att testa något nytt!

 

­­

Du kanske också gillar:

DELA (158)
PINNA (23)

Annons
Annons
Annons

Laddar