Annons

Annons


Trend: Lär dig knyta amplar i makramé

Annons

knyt makrame i olika farger

Hantverk + odling = makramé. När två av vår tids stora inredningstrender möts, gör de det i taket!

I våras höll Betonggruvans Josefine Halfwordson och Mimmi Staaf kurser i den till synes kompliceade knyttekniker på Mimmi Staafs i Midsommarkransen i Stockholm. I höst är det dags att knyta amplar igen! Den stora hemligheten? Makramé är jättelätt!

det har behover du for att gora makrame

1. För den enklaste varianten behöver du inte mer än tre stycken 2,5 meter långa tunna rep/snören i valfri färg. Vik dem dubbel.

2. Fäst den vikta delen i en träkula eller gör en stor knut med samtliga rep/snören. Du kan även trä repen genom en gardinring, om du inte ha snören/tråd som hänger under krukan.

3. Ställ krukan upp och ner. Knuten/träkulan/gardinringen placeras i mitten, så att repen hänger ner runt krukan.

4. Nu ska du göra ett nät kring krukan med hjälp av halvslagsknutar (där två repändar knyts om sig själva). Totalt har du sex repändar, som sitter ihop två och två. Sära på de två repen/snörena som sitter i samma knut och knyt ihop dem med ändarna som sitter närmast så att du har tre knutar med två rep i varje. Är det en kruka med platt botten, bör knutarna vara placerade strax ovanför krukväggens början.

5. Fortsätt på samma sätt: sära på de två rep/snören som sitter i samma knut och knyt ihop varje ända med den som sitter bredvid. Fortsätt tills hel krukan är täckt av ett nät.

6. Samla ihop samtliga rep/snören och knyt ihop på önskad nivå. Klipp av ändarna. Om du vill kan du pynta repen/snörena med träbitar eller kulor genom att knyta en halvslagsknut och låta träbiten/kulan vila på knuten. Du kan även klippa upp öglorna som finns i botten av krukan.

7. Tadaa – bara att hänga upp!

PS. Det kan låta komplicerat i text, men testa att sätta dig ner och följa instruktionerna så går det förhoppningsvis lätt som en plätt!

sa-knyter-du-makrame

Hur gör man makramé? I höst håller Josefine och Mimmi kurser i makramé följande datum: 

Tisdag 2 september i Betonggruvan

Onsdag 17 september i Mimmi Staafs Möbelmakeri

Onsdag 30 september i Betonggruvan

Tisdag 15 oktober i Mimmi Staafs Möbelmakeri

Pris: 490 kr

Tid: 18.00–21.00

PS! På första bilden ser ni förvaringsväggen i Mimmi Staaf Möbelmakeri. Det många som frågar om den och inte undra på – den är genial! Hopsatt av Ikeas köksmodulsystem Metod.

Läs mer på www.betonggruvan.se och www.mimmistaaf.com.

Du kanske också gillar:

FÖLJ ELLE DECORATION PÅ FACEBOOKAnnons
Annons
Annons

Laddar