Möt monsteran, årets trendväxt nummer 1

08 jun, 2014 
AvRebecca Wictor
1404-monstera
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
1404-monstera

Visst går det trender i växter! Vårens gröna uppstickare är en grafisk fullpoängare. Den är lätt att sköta, men kan bli lite vild. Den är dekorativ, men också bra på att samla damm. Möt monsteran – vårens stora trendväxt vars stora, karaktäristiska blad nu dyker upp som mönster på alltifrån textil till porslin.

Det är knappast någon slump att 70-talsfavoriten återupptäcks när ännu en grön våg sveper över världen. Den grafiska plantan, som naturligt hör hemma i Syd- och Mellanamerika, passar perfekt i den exploderande hemmaodlartrenden. Den växer snabbt och kräver varken särskilt mycket ljus eller vatten – perfekt för nybörjare utan gröna fingrar. Dess dubbelnatur går igen i den gula frukten som mogen smakar likt en blandning av ananas och banan, men omogen till och med kan vara giftig.

Annons

Det är inte bara i inredningsvärlden som monsteran inspirerar. När Hermès visade säsongens djungeldoftande kollektion inspirerad av konstnären Henri Rousseau i höstas var catwalken kantad av den gröna växten. Dessutom för bladens många håligheter tankarna till de många cut-outs som syns hos modeskapare som Alexander McQueen och Céline i sommar. Monstera, c’est chic!

monstera keps

 

Keps Eddie, 150 kr, MTWTFSS Weekday.

 

tapet monstera

Tapet Monstera i kollektionen Eco White Light, 399 kr/rulle, Eco Wallpaper.

Annons
Version Retocada

Fat, 519 kr, Zara Home.

 

monstera affisch

Affisch Monstera Flora I, design All The Way To Paris, ca 1 150 inkl frakt, Stillebenshop.dk.

Annons
textil jardin

Textil Jardin Exo’ Chic Bougainvillier, 1 100 kr/m, Christian Lacroix.

monstera blomsterlandet

Monstera från Blomsterlandet.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons