Annons

Annons


Så lyckas du med tvätten – 10 smarta tips

Strumpor som försvinner och ungar som dricker blekmedel. Arbetet i tvättstugan kan vara förenat med irritation och rena faror.

Här är tio tips som ger dig en harmonisk stund i tvättstugan!

1.Slipp singelstrumpan

Trött på den ständiga produktionen av omaka strumpor? Tvätta paren tillsammans i en påse och de är förenade för evigt.

2. Kul på hjul

Har du tvättkorgen i ena handen och ett barn på andra höften? Underlätta proceduren på ett lekfullt sätt genom att limma fast gamla leksaksbilar under korgen så att du (eller barnet) kan putta fram smutstvätten istället. Kreativt och helfestligt.

Läs också: 14 myter och sanningar om tvätt

Bild från Vedum

3. Märkpenna för minnet

Svårt att komma ihåg vilka kläder som ska lufttorka och vilka som ska torktumlas? Använd märkpenna för att påminna dig själv. Notera att det ska vara färg som går att tvätta bort i pennan.

4. Använd tvålpump

Genom att förvara tvätt-, sköljmedel och andra kemikalier på väggen i tvålpumpar är de lättare att komma åt. Samtidigt kommer kemikalierna utom räckhåll för barn.

Läs också: 6 snygga och smart inredda tvättstugor att inspireras av

5. Skapa svängrum

Känns det för trångt i tvättstugan? Sätt upp krokar och hängare på väggarna så får du mer svängrum på golvet.

6. Separera stinkfritt

Plagg som luktar illa bör hängas upp innan du slänger det i högen av smutstvätt. För om du slänger det på de andra kläderna riskerar du mögel och en ännu värre stank.

7. Turbotorrt

Snabba på processen. Om du har riktigt bråttom med laddningen i torktumlaren kan du testa med att slänga in en torr, fluffig handduk i mixen. Handduken suger åt sig fukt och kommer att skynda på torktiden.

Annons

Bild från Vedum

8. Tips för ett slätare resultat

Alla som har hängt kläder på ett streck vet att det kan ge ett skrynkligt resultat. Ett sätt att undvika det är att ta barnens flytormar (de där som ser ut som färgglada korvar) klippa till lagom längd och hänga kläderna över för en slätare look.

9. Is-tricket

Det finns inga genvägar till den skrynkelfria tvätten. Men ett tips för att släta ut skrynklor i torr tvätt är att låta kläderna gå med lite is i en torktumlare på låg värme i en kvart. Åtminstone enligt Wikihow.

10. Vik som proffsen

Vill du vika skjortan som de gör I affären? Klipp till en kartongbit lika bred som skjortan och ungefär halva längden. Använd som stöd för vikningen.

Källa: Tiphero

Du kanske också gillar:

FÖLJ ELLE DECORATION PÅ FACEBOOKAnnons
Annons
Annons

Laddar