Annons

Annons


Så gör du lyxig chokladfondue i mikron

Du behöver inte en fonduegryta för att bjuda på chokladfondue. Så här enkelt gör du efterrätten i mikron.

Chokladfondue var 80-talets stora hit och vi förstår verkligen varför. Det är en enkel efterrätt som binder samman middagssällskapet i en härlig social tillställning där alla doppar ur samma skål. Chokladfondue görs ofta i en speciell fonduegryta men det finns betydligt enklare sätt att avnjuta den på. Till exempel i en mikro!

Annons
Via: Boulderlocavore

Foto: Shutterstock

Via: Boulderlocavore

För 2 personer

Tid: 5 minuter

 

Du behöver:

4 msk mjölk

Ca 50 g choklad

Det du vill doppa i chokladfonduen: marshmallows, jordgubbar, kex…

Fonduepinnar eller liknande för att kunna doppa

 

Gör så här:

Häll mjölken i en liten skål.

Värm i mikron i ca 1 minut på högsta effekt.

Bryt chokladen i mindre bitar och blanda ner i mjölken.

Värm i mikron i ytterligare 30 sekunder – eller tills chokladen är smält.

Rör om – och doppa!

chokladfundue

Receptkälla: Wikihow

 

Läs även: Stressa av med chokladmeditation

Du kanske också gillar:

FÖLJ ELLE DECORATION PÅ FACEBOOK



Annons
Annons
Annons

Laddar