Annons

Annons


Så enkelt gör du egen drömgod Nutella

I dag är det den stora nutelladagen (ja, du läste rätt!). Så varför inte unna dig en hemgjord nutella?

En hasselnötskräm som även blir nyttigare än den du köper i affären. Och dessutom är mycket godare! Receptet hittade vi så klart på ELLE Mat & Vin.

nutella

Foto: LivFfriis-Larsen/Shutterstock

Hasselnötskräm

ca 2 dl

Tid: 30 minuter

200 g hasselnötter
100 g mörk choklad
3 msk raw kokosolja (till exempel från Renée Voltaire)
3 msk flytande honung
1 krm flingsalt

Annons

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Mixa till en slät smet i en matberedare cirka 5 minuter. Tillsätt hackad choklad, kokosolja och honung.

Mixa helt slätt och fyll i en ren burk. Förvara i kylen. Ta fram i god tid före användning då krämen stelnar i kylen. Men den smälter lika fort på nyrostat bröd! Har den blivit fast och man absolut inte har tid att vänta på att den ska bli mjuk kan den skivas med en vanlig osthyvel. Krämen håller ca en vecka i kylen.

Läs också: 6 smaskiga recept med nutella i fokus på ELLE Mat & Vin!

Du kanske också gillar:



Annons
Annons
Annons