Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsModetrenderVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorRöda mattanMet-galan

De vita jeansen är sommarens snyggaste byxa – 4 sätt att styla vita jeans för dam

08 maj, 2024 
Vita jeans dam 2024 – 4 snygga sätt att styla.
De vita jeansen är en evig trotjänare i sommargarderoben och passar till precis allt! ELLEs stylingredaktör tipsar dig om både klassiska och trendiga modeller – och såklart hur du kan styla dem.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #1 – Michelle JengBrand logo
Min rutin #1 – Michelle Jeng

Vita jeans har en lika solklar plats i basgarderoben som ett par svarta raka jeans. Och nu under sommarmånaderna är det ett extra tacksamt plagg – det är enkelt att styla och funkar dessutom att bära även när temperaturen stiger. ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth tar dig igenom jeansdjungeln! Scrolla ner i artikeln för att läsa mer om hur du stylar de vita jeansen och vilka som är favoriterna den här sommaren!

Vad passar till vita jeans?

Fördelen med att ha ett par vita jeans i garderoben är att de passar till nästa allt! Om du vill satsa på en avslappnad look passar det ribbade linnet eller en vit t-shirt, och om du vill klä upp dem kan du satsa på en snygg sidenblus eller skräddad kavaj.

Annons
  • Ett ribbat linne: Det snygga ribbade linnet kan bäras till ett par baggy jeans för en avslappnad look.
  • Vit skjorta: Den vita skjortan kan bäras till allt – inklusive de vita jeansen för en snygg monokrom look.
  • Blus med puffärm: Klä upp de vita jeansen men snygg (och trendig) blus med vackra puffärmar.
  • Oversized kavaj: Med en oversized kavaj i somrig färg som marinblå eller beige blir ett perfekt val att klä upp vita jeans med.
street style baggy jeans i vit nyans new york 2023
Sarah Treacher/launchmetrics.com/spotlight

4 snygga sätt att styla vita jeans för dam sommaren 2024

Letar du efter ett par vita raka jeans, snyggt avslappnade med låg midja eller kanske ett par med vida ben? ELLE har samlat jeans i vit nyans i de allra trendigaste modellerna – här hittar du både klassiskt raka varianter och modellen som trendar i år! Om du vill läsa mer om vilka året it-jeans är, finns vår kompletta guide med trendiga jeans här.

Look 1 – Klassiskt med nyckelplagg

Ingen basgarderob i sommar är komplett utan en ett par vita jeans i klassisk modell och tillsammans med garderobens andra basplagg kan du enkelt få till en enkel men chic sommarlook. Det ribbstickade linnet, en stilsäker rand + ballerina och din look är komplett. Nedan hittar du plaggen som fixar looken!

Annons
Prinsessan Diana i vita jeans och vitt linne.
Foto:TT

Randig stickad tröja

Arket

En klassisk svartvit rand gör sig otroligt bra till ett par vita jeans, oavsett om du bär den som den är eller virad som pricken över i:et på axlarna. Denna tröja är stickad och har dekorativa knappar längst ena axeln.

Stickad randig tröja
Köp tröjan här.ReklamlänkArket
Annons

Ribbstickat linne

Stockh lm Studio

Ett ribbstickat linne + vita jeans blir den perfekta basen alla dagar i veckan! Satsa på vitt eller svart, då blir det enkelt att både styla upp och ned. Detta linne i ekologisk bomull har en smickrande design med djup ringning fram och breda axelband.

Ribbstickad linne
Köp linnet här.ReklamlänkStockh lm Studio

Vita raka jeans

Dagmar

Den raka jeansmodellen med generös volym ser vi mycket av i år. Dessa i vitt är gjorda i ekologisk bomull och har en avslappnad, rak passform samt dekorativa sömmar framtill. Sköna, snygga och hållbara i år framöver!

Vita raka jeans
Köp jeansen här.ReklamlänkDagmar
Annons

Ballerinaskor

And other stories

Säsongens it-sko, den nätta ballerinaskon, är en perfekt sko att toppa den vita looken med i vår och sommar. För en stilsäker kombination – plocka upp det svarta i den klassiska randen med ett par svarta ballerina.

Svarta ballerinaskor
Köp skorna här.ReklamlänkAnd other stories

Look 2 – Monokrom elegans

En monokrom look i ljusa toner hör sommaren till och blir enkel att få till med ett par vita jeans som bas. Tillsammans med en vit t-shirt och kavaj eller skräddad väst har du en stilsäker look som funkar såväl till vardag som till fest. Det är bara att skifta i accessoarerna! Pst, blanda in en neutral färg som smörgult eller addera en skimrande metallic på detaljerna så får det ljusa ett extra lyft. Nedan hittar du plaggen som fixar looken!

Annons
Streetstyle-look med vita jeans och vit kavaj.
Gianluca Senese/launchmetrics.com/spotlight

Väska i raffia

Cos

Ljusa toner är en kombination som aldrig kan bli fel och under sommarsäsongen blir stråväskan ett fint val att bära till det ljusa. Som denna avslappnade axelväskan i mindre storlek.

Stråväska
Köp väskan här.ReklamlänkCos
Annons

Skräddad väst

HM

En skräddad överdel i vitt är ett perfekt plagg att styla vita jeans för festligare tillfällen – men funkar minst lika bra att bära med sneakers eller sandaler till vardags.

Skräddad väst
Köp västen här.ReklamlänkHM

Vita vida jeans

Arket

Avslappnade vida jeans dominerar minst sagt just nu och har blivit trendmodellen alla älskar. Och vi förstår varför då den levererar stil och komfort i ett enda svep! Dessa oversizade byxor passar extra bra att styla med en nättare överdel, som en skräddad väst till exempel.

Vita vida jeans
Här kan du köpa jeansen.ReklamlänkArket
Annons

Smörgula sandaletter

Atp atelier

Och när det kommer till trendfärger som dominerar sommaren 2024 står smörgult ut som ett neutralt men uppiggande tillskott. Och dessutom en perfekt färg att bära med vitt. Som denna nätta sandalett med chic klack!

Smörgula sandaletter
Köp skorna här.ReklamlänkAtp atelier

3. Toppa med färg

Ett par vita jeans är den ultimata basen för dig som vill utmana dig själv till att bära mer färg. Med en vit stilsäker bas kan det helt enkelt inte bli fel. En färgglad skjorta eller kavaj i oversized modell är exempel på plagg som poppar tillsammans med ett par vita jeans. Nedan hittar du plaggen som fixar looken!

Streetstyle look med vita jeans och grön kavaj.
Sarah Treacher / launchmetrics.com/spotlight
Annons

Nätta solglasögon

House of Dagmar

Nätta solglasögon i brun nyans = en accessoar som funkar till allt och alla tillfällen! Dessa ovala bågar från Dagmar har en rundad design och är gjorda i biologiskt nedbrytningsbar acetat och svenskt rostfritt stål + har 100% UV-skydd.

Solglasögon
Köp solglasögonen här.ReklamlänkHouse of Dagmar

Grön kavaj

Jacquemus

En färgstark kavaj gör sig alltid bra till en ljus neutral bas och med vita jeans på benen har du en stilsäker look som osar självsäkerhet. Sommaren 2024 poppar det gröna som aldrig förr och spås bli en kulör som dominerar. Vi älskar denna kavaj i grönt från franska Jacquemus.

Grön kavaj
Köp kavajen här.ReklamlänkJacquemus
Annons

Läderbälte

Cos

Ett svart läderbälte är accessoaren som bryter av och livar upp en enkel och neutral outfit. Detta bälte i klassisk design från Cos har ett fint spänne framtill.

Läderbälte
Köp bältet här.ReklamlänkCos

Vita raka jeans dam

Lindex

Raka jeans är en klassiker som alltid funkar! Dessa vita varianter har raka croppade ben och normalhög midja vilket ger en stilsäker men avslappnad känsla.

Raka vita jeans
Köp jeansen här.ReklamlänkLindex
Annons

Ballerinaskor i mesh

Vagabond

En cool sko blir pricken över i:et och säsongens it-sko är prydd av mesh. Ballerinaskor i mesh dominerar och denna sko från Vagabond är ett fint alternativ!

Ballerinaskor i mesh
Köp skorna här.ReklamlänkVagabond
Annons

4. Mixa olika jeanstvättar

Kan man mixa olika jeanstvättar? Svaret är självklart JA! Genom att mixa olika jeanstvättar och nyanser fångar du snabbt en spännande look som samtidigt känns klassisk. Vill man mixa jeanstvättar är just ett par vita jeans extra passande. Nedan hittar du plaggen som fixar looken!

Streetstyle med vita jeans och blå jeansjacka.
Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Jeansjacka med axelvaddar

Gina Tricot

En snygg jeansjacka med statementdetaljer ger det lilla extra till din look. Som denna jeansjacka med markerade axlar och dekorativa sömmar!

Jeansjacka med axelvaddar
Köp jackan här.ReklamlänkGina Tricot
Annons

Vita jeans

HM

Vida jeans fullkomligt dominerar denna säsong och dessa oversizade jeans i 5-ficksjeans har en lös passform, normalhög midja och lätt vida ben.

Vita vida jeans
Köp jeansen här.ReklamlänkHM

Sneakers

Veja

Addera ett par enkla och tidlösa sneakers i ljusa färger för en chic vardagslook. Som dessa från Veja i tidlös design,

Sneakers
Köp skorna här.ReklamlänkVeja

Silverskor

Bianco/Ellos

Eller väjs att toppa med en metallic, som skor eller smycken i silver, för att snabbt förvandla din look vidare till fest eller aw!

Silverskor
Köp skorna här.ReklamlänkBianco/Ellos
Annons

Foto: Imaxtree/spotlight/TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons