Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Bär svart från topp till tå – här är stilknepen som fixar looken

15 dec, 2023 
Svarta plagg dam – så stylar du den klassiska färgen till fest.
Låt klassiskt svart ta ton till vinterns fester och ligg steget före trendtåget. ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth bjussar på inspiration och stilknepen som får garderobens säkraste kort att gå från noll till hundra!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det nalkas festligheter som julbord, avslutningar, middagar och givetvis nyårsfiranden nu när vi går mot sista dagarna av 2023. Och med det är det lätt att klädpanik kan komma krypandes. Vi vet hur det känns och för att minska minsta lilla stress eller panik slår vi ett slag för garderobens säkraste och tryggaste val. Det klassiskt svarta!

Elle kungligt #9 - Dianas hemliga stylingknepBrand logo
Elle kungligt #9 - Dianas hemliga stylingknep

Den mörka kulören kan tyckas vara tråkig, vi vet, men faktum är att med enkla medel (läs stylinghacks) kan en helsvart look gå från att kännas sisådär till 100% på nolltid. Och vet du vad, till nästa vår- och sommar spirar kulören högt upp i trendbilden. Upptäck mer om vår-och sommartrenderna för 2024 här.

Annons

Hur stylar jag en svart klänning eller kjol?

Så, hur ska man tänka för att få en helsvart look att kännas lite roligare? Allt handlar om en mix av material och form, detta för att skapa mer liv och dimension till den monokroma kulören. Tänk hårt möter mjukt som läder och siden, skarpa snitt möter bylsig volym eller varför inte feminint möter maskulint? Alternativen är många och vi lovar att en helsvart look enkelt kan gå från noll till hundra bara av att leka med olika uttryck.

svarta festliga plagg och hur du stylar:

Den lilla svarta

House of Dagmar

Den lilla svarta är ett säkert kort när det kommer till tidlösa plagg att bära på fest och denna signerad House of Dagmar är ett fint alternativ. Varför? Den passar lika bra under vinter som sommarsäsongen. Den korta miniklänningen har en lätt skulpterad design och nätta halterneck-band som knyts i nacken.

Miniklänning
Köp klänningen här. ReklamlänkHouse of Dagmar
Annons

Knähöga stövlar

Balansera det korta med ett par knähöga stövlar i ett kontrasterande material som läder eller lack. Dessa stövlar från Sania D´mina har en bekväm klack på 7 cm (men känns som 3 cm) och är designad för högsta komfort.

Stövlar
Köp skorna här.ReklamlänkSania D´mina

Strumpbyxor med glitter

Swedish stockings

Välj ett par glittriga strumpbyxor till miniklänningen och du får en klädd look med gnistrande inslag. Som dessa från Swedish stockings som även finns i helsvart och med dekorativa prickar.

Strumpbyxor
Köp strumpbyxorna här. ReklamlänkSwedish stockings
Annons

Formstarka örhängen

En helsvart look lyfts givetvis lite extra genom att addera formstarka och stora smycken. Som ett par runda örhängen likt dessa från Louis Abel.

Örhängen
Köp örhängena här.Se fler smycken här!ReklamlänkLouis Abel



Finstickad tröja

Other stories

En finstickad figurnära tröja är ett perfekt plagg att ha i garderoben då det funkar till alla tillfällen. Vid festliga stunder är den till exempel perfekt att matcha med gnistrande paljetter eller statementplagg. Denna finstickade tröja i ull kommer från & other stories.

Finstickad tröja i ull
Köp tröjan här. ReklamlänkOther stories
Annons

Långkjol med paljetter

HM

Det finns inget som skriker fest mer än paljetter och när det plockas upp med en svart bas blir det genast enklare att anamma. Denna säsong dominerar långkjolar och denna med svarta paljetter från HM hade vi gärna dansat in det nya året med.

Glitterkjol
Köp kjolen här.ReklamlänkLiknande kjol här.ReklamlänkHM

Miniklänning

HM

Mjuka material som sammet skapar lätt dynamik till en svart look och känns ofta extra festligt. Svart sammet och läder är till exempel en kombination som aldrig kan bli fel! Klänning i sammetsinspirerat material från HM med vacker drapering vid sidan.

Klänning i svart sammet från hm.
Sammets-inspirerad klänning
Köp klänningen här. ReklamlänkHM
Annons

Väska

Cos

Pigga upp det svarta med en väska som sticker ut! Som denna lilla läderväska med silverpärlor från Cos!

Väska med pälor från cos.
Väska
Köp väskan här.ReklamlänkCos

Klänning med puffärm

Cecilie Bahnsen

En voluminös puffärm och romantiska detaljer som en volang ger det lilla extra till den lilla svarta. Denna miniklänning från danska Cecilie Bahnsen är en ELLE favorit.

Klänning med puffärm
Köp klänningen här.ReklamlänkCecilie Bahnsen
Annons

Glitterskor

Flattered

Addera en hint av silverglitter om du vill åt en extra festlig känsla! Som ett par strassörhängen eller skimrande skor – som dessa från Flattered!

Glitterskor
Köp skorna här. ReklamlänkFlattered

Klänning med skir plissering

Toteme

Svart, elegant och sofistikerad med en twist! En enkel svart klänning kan snabbt bli lite roligare med en detalj som plissering eller skira drag.

Långklänning från Toteme med plissering.
Annons

Väska i sammet

Little Liffner

Material som mocka bringar en festlig känsla men håller sig även tidlöst till vardagsbestyr. Som denna väska från Little Liffner i mocka med guldfärgat spänne.

Mockaväska
Köp väskan här.ReklamlänkLittle Liffner

Kjol med slits och spets

Stylein

Spets är också en detalj som gör att det svarta känns mer festligt och spännande. Denna kjol från Stylein har en dekorativ svart spets och är ett fint val för fest.

Kjol med svart spets från Stylein.
Kjol med spets
Köp kjolen här.ReklamlänkStylein
Annons

Underklädesset

Zara

Även nattsvarta underkläder där spets står som dekorativ detalj kan bli ett fint inslag som gärna får skymtas under en oversized svart kavaj eller avslappnad klänning. Detta set kommer från Zara och har skira drag med dekorativ spets längst kanterna.

Skir behåöverdel
Köp behån här. Zara
Trosor med spets från zara.
Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons