Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Höstens skotrender 2023

25 jul, 2023 
AvAmie Chorr
Höstens skortrender bjuder på många överraskningar och uppdaterade klassiker.
Under modevisningar och streetstyles för hösten såg vi en rad spännande skotrender som betonade säsongens övergripande tema. Från eleganta pumps till slappa stövlar, här är de hetaste skotrenderna för hösten 2023.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Höstens viktigaste modetrender 2023Brand logo
Höstens viktigaste modetrender 2023

Från nya tolkningar av klassiker till att blicka mer åt herravdelningen. Ja, det markerar säsongens trender där högklackat i olika nivåer också står i fokus. Trots att majoriteten av tolkningarna lutade åt ett mer minimalistiskt håll, som hos Prada, Saint Laurent och Givenchy, såg vi gott om andra stilar som var skapade för dem som vill ha lite mer maximalism på sina fötter.

Det fanns genomtänkta skapelser med dekorativa detaljer från Miu Miu, där den klassiska mulen pryddes med pärlor, och hos Burberry, där den vanliga sandalen fick en mjuk och luddig uppdatering. Nedan har vi samlat de största skotrenderna för säsongen!

Annons
Under modeveckorna bjöd streetsylen på en del looks som verkligen satte trenderna för hösten.

höstens stora skotrender 2023

1. Statement rosetter och blommor

En av de mest iögonfallande trenderna på catwalken var de stora, dekorativa rosetterna på skor. Loewe adderade en lekfull twist på sina klackar i sammet med stora rosetter. Samtidigt som Chanel la till en flirtig touch av en rosett och deras signatur, den vita rosen på sina klackar. Denna trend ger dina fötter en elegant touch och är perfekt för att klä upp en enkel outfit.

Loewe och Chanel stod för rosetterna inför hösten
Annons
Chanel valde att göra en twist av rosetta trenden genom att applicera deras signatur ros på skon.

2. Maximalistiska dekorationer

Älskar du att sticka ut och göra intryck, är denna trend något för dig! Miu Miu prydde sina skor med gnistrande pärlor och dekorativa detaljer, vilket ger dem en extravagans som verkligen lyfter fram din personlighet och stil.

Miu miu adderade dekoration till sina skor.

3. Elegant Minimalism

Svarta pumps och slingbacks var de mest förekommande klackarna på catwalken. Modehusen visade upp enkelheten i sin fulla prakt. Skor med rena linjer och avskalade detaljer visar en strävan mot att komma längre bort från det pråliga. Prada och Givenchy var några av de som omfamnade den minimalistiska estetiken som passar utmärkt till en avslappnad look eller tillsammans med den lilla svarta.

Annons

4. Spetsig tå

Höstens nya tolkningar på den spetsiga skon gjorde ett kraftfullt inträde på catwalken. Pradas version med sina skarpa linjer och originella origamidetaljer ger ett futuristiskt intryck. Giorgio Armanis hallonfärgade variant tillför en sofistikerad och färgstark twist. Miu Mius levererade skor med flera remmar och spännen för extra edge.

Den spetsiga tån har vi sett ett tag nu. Men höjden blir allt mindre.
Annons
Här valde Giorgio Armani att göra en twist på en klassiska loafern.
Miu miu spetsade till "kitten heel" men extra remmar.
Annons

5. brogues och loafers

I höst tar vi oss in i herrgarderoben och tar med oss loafers och brogues in i damgarderoben! Tidlösa skor, som föreslagits av Miu Miu, Loewe och Giorgio Armani. Matcha med en löst sittande skjorta, oversize denimbyxor och en trenchcoat eller en ledig kostym, för att ge din outfit lite extra pondus.

Herravdelningen blir vårt smörgåsbord i höst. Där både skor och plagg lånas in till damgarderoben.
Bourges kommer vi nog se mycket av i höst.
Annons
Olika varianter av Bourges är att se fram emot.

6. Kilklacken

Denna robusta sko har fått en rejäl uppdatering, där modehuset lekt med formen av klacken för ett mer lekfullt utseende. Denna trendiga sko ger en extra höjdboost utan att kompromissa med komforten, vilket gör den till ett måste i varje modeälskares skogarderob.

vi lämnar dem somliga kilklackarna och tar oss in i hösten med blanka kilklackar med speciella former.
Annons
Nya tolkningar av kilklackar var något vi såg mycket av på modevisningarna för hösten.

7. Skor i denim

Denim blev mångsidigare för hösten 2023! Från westerninspirerande boots till vanliga klassiska där fokus varit att leka med olika texturer och mönster. Isabel Marant, Y/Project och Acne studios visade upp stilrena och djärva tolkningar.

Denim har hållit sig starkt i år och har nu sökt sig ner till våra fötter.
Annons
Nu blir det lättare än tidigare att köra på en hel denim look.
Acne studios Levererade denimskor i olika därför och texturer.
Annons

8. Slappa stövlar

Lårhöga- och knähöga stövlar har varit en framgångssaga under många säsonger, men för hösten har de fått en mer slapp look. Stick ut med en stövel i metallisk färg eller satsa på ett par westernboots i mocka. Eller varför inte välja en sko med betoning på slapphet, som Loewe hade på sin catwalk för hösten 2023.

Lårhöga stövlar sitter inte så titt runt låren längre. Dem ska gärna hasa ner som baggy jeans.
Mycket är oversize inför hösten.
Annons
Metallik är även en het detalj inför hösten och har även den letat sig ner till våra skor.

9. Mary Jane-klacken

Catwalken hälsade in förfinad elegans, precisa snitt och lyxiga material som kommer stå tidens prövningar. Mary Jane-klacken har en diskret sofistikation och är älskad av Alexa Chung och Olsen-tvillingarna. Skon kombineras bäst med en touch av gammaldags glamour – med opaka strumpbyxor eller ribbade ankelsockor och en A-linjeformad kjol.

Mary Jane skon är en klassiker som passar perfekt till en romantisk stil.

10. Röda skor

Rött framträdde som en nyckelfärg denna säsong, och det gäller även för dina fötter. Ferragamos klackar är ett utmärkta val, som passar perfekt för en dejt efter mörkrets inbrott.

Annons
Rött, rött och rött är på allas läppar inför hösten. En hel look i rött slår aldrig fel.

11. Lurviga klackar

En oväntad men välkommen trend för hösten är de lurviga klackarna. Burberry visade upp den här looken med dekorativ fuskpäls på sina klackar. Medan Stella McCartney satsade på en mer subtil version av den lurviga skon.

Foto: Spotlight/Launchmetrics.com

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons