Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Jackie Kennedys signaturväska från Gucci gör comeback

18 sep, 2020 
Gucci Jackie 1961 väska
Den halvmåneformade signaturväskan som ofta var i ett stadigt grepp i stilikonen och tidigare presidentfrun Jackie Kennedys hand är tillbaka. Guccis Alessandro Michele har uppdaterat modellen och i höst är väskan hetare än någonsin!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Väskan har sålt som smör sedan den tidigare presidentfrun Jackie Kennedy gjorde den berömd under 60-, 70- och 80-talet – men som sedan dess varit något av en doldis. Nu återupplivar det italienska modehuset Gucci med chefsdesigner Alessandro Michele i spetsen den populära signaturväskan från 1961, som fått namnet The Jackie 1961.

The Jackie 1961

Väskan med sin klassiska böjda halvmåneform och låsdetalj blev tidigt en synonym med Jackie Kennedys enkla stil. Hon sågs ofta bära väskan regelbundet, speciellt framåt 80-talet. Och i takt med att intresset för hennes stil växte, blev väskan som på den tiden gick att slunga runt axeln något av en it-väska för kvinnor runt om i världen. Alla hade en Jackie-väska i garderoben. Idag verkar det vara dags igen!

Annons
Jackie Kennedy i ett stadigt grepp om sin favoritväska.

Nu re-lanseras en samtida version av den berömda väskan i tre olika storlekar från mini till medium. Alla i i tidlösa färger – välj mellan pastell eller mönstermix. Kul tycker vi!

Spana in höstens version av Guccis Jackie 1961-väska här:

Foto: Gucci, TT

LÄS MER: 

14 plagg som tar colorblocking-trenden till en ny nivå

Allt om Guccis episka 12-timmars presentation – se senaste kollektionen här!

Ellie Goldstein är Guccis första modell med Downs syndrom

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons