Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Från minimalistisk elegans till maximalistisk överflöd - Bröllopstrender som dominerar 2023

10 maj, 2023 
AvAmie Chorr
Våren är äntligen här – och med det påbörjas även bröllopssäsongen! Klarna har tagit en titt på shoppingindex som tydligt visar trender i brudmodet. Så vad visar den? Jo, antal sökningar på brudhandskar, spetsklänningar och "shapewear" har ökat jämfört med förra året. Men det är även en del andra detaljer som tagit mer plats i år. ELLE har samlat ihop några topp spaningar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fina förlovningsringar - inspireras av Elsa Billgrens favoriterBrand logo
Fina förlovningsringar - inspireras av Elsa Billgrens favoriter
Fem brudtrender 2023
Emilia De Poret
Annons

– I år ser vi ett flertal trender i brudmodet som spänner från en mer avskalad och stilren look till mer vågade naken- och miniklänningar. En trend som kommer starkt i år är romantiska inslag som rosetter och blommor – något som var minst sagt synligt på årets Met-gala där kändisar som Rihanna och Alexa Chung visade upp starka bröllopslooks med blommiga inslag, säger Emilia de Poret, Fashion Director på Klarna och modeprofil på ELLE.

De fem största trenderna inom brudmode 2023

1. Den minimalistiska bröllopslooken ”Less-is-more”

Det har blivit alltmer vanlig att gå ifrån de volumiösa klänningarna med strass och istället gå åt en mer enklare klänning med 90-talssilhuetter. För denna typ av look är stilikonen Carolyn Bessette-Kennedy och sångerska Ariana Grande ett praktexempel på brudklänningar som verkligen är ”Less-is-more”. Dessa klänningar har smalare passform, rena och välskurna snitt som man kan matcha med handskar.

Annons
Fem brudtrender 2023
Kaviar Gauche

2. Den nakna brudklänningen

Fem brudtrender 2023
Kaviar Gauche

Klänningen ovan är från 2016 och skapades av Berlinbaserade designerduon Kaviar Gauche. En så kallad ”Naken brudklänning” eller ”shapewear” som den mer vågade bruden 2023 garanterat söker efter. En kroppsnära och underklädesinspirerad klänning – där spets och skira material står i fokus. En till designer som är känd för att bemästra konsten att ta fram ”nakna klänningar” är Nensi Dojaka. Och som även nyligen lanserade sin första brudkollektion. För ytterligare idéer kring hur klänningen kan bäras kan man scrolla ner till Kate Moss för inspiration.

Annons
Fem brudtrender 2023
Kaviar Gauche

3. Tvådelat

Fem brudtrender 2023
Kaviar Gauche

En trend som starkt hållit sig på toppen är den tvådelade brudklänningen! Med en body eller byxdress och sen addera kjol får du två bröllopslooks i en. Perfekt sätt att svira om till efterfesten genom att byta ut kjolen till ett par sidenbyxor, speciellt om du burit en body under. En slimmad ”mermaid”-kjol i siden eller en voluminös i tyll är även ett fint ombyte, bara fantasin sätter dina gränser! Detta val av brudklänning kan också vara ett hållbart alternativ då du lätt kan bära delarna i setet till andra tillställningar och plaggen slipper hänga kvar och damma i garderoben år in och år ut.

Annons

4. Miniklänningen

Fem brudtrender 2023
Chanel Haute Couture Spring Summer 2023

Om du inte är en av dem som suktar efter en golvlång klänning. Kommer du bli glad över att se att mini eller midiklänning - med en matchande slöja är minst lika chict och ett alternativ som trendar just nu! Sidenvolanger, tyll, lager av spets, applikationer eller broderier är otroligt fina detaljer på en mini.

Fem brudtrender 2023
Kaviar Gauche
Annons
Fem brudtrender 2023
Kaviar Gauche
Fem brudtrender 2023
Kaviar Gauche
Annons

5. Romantiska detaljer

Fem brudtrender 2023
Kaviar Gauche

En lite mer lekfull brudklänning med rosetter eller blommor ger en mer romantisk känsla över din bröllopslook. Dramatiska rosetter i XL på framsidan eller baksidan på din klänning eller välj en rosett i midjan. Blommor är perfekta som en extra detalj eller varför inte en helblommig look? Med ett tyg som har blomapplikationer!

Fem trendiga brudklänningar
Kaviar Gauche
Fem brudtrender 2023
Chanel Haute Couture Spring Summer 2023
Annons
Fem brudtrender 2023
Kaviar Gauche

Foto: Spotlight/Launchmetrics.com & Klarna

Källa: Klarna & Emilia De Poret

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons