Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Sparris med krämiga ägg och salsa verde

12 apr, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på sparris med krämiga ägg och salsa verde
Columbus Leth
Sparris och krämiga ägg är goda smakkompisar som här stiftar bekantskap med salsa verde i en drömmig kombination.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krispig risvåffla på tre olika sättBrand logo
Krispig risvåffla på tre olika sätt

Sparris med krämiga ägg och salsa verde

Krämiga ägg – så smarrigt till sparris.

Annons

4 portioner

Du behöver:

4 ägg
Salt
500 g grön eller vit sparris
1 msk smör

Salsa verde:

2 salladslökar
2 nävar slätbladig persilja
1 näve färsk basilka
1 näve färsk mynta
1 vitlöksklyfta
2 sardeller
2 msk kapris
2 tsk dijonsenap
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka äggen lite längre än löskokt i saltat vatten. Skölj i kallt vatten och låt kallna helt. Skala och halvera äggen. Bryt av den nedersta, träiga delen av sparrisen och släng bort. Koka sparrisen ½ minut i 1 cm kokande saltat vatten med en smörklick i. Häll av vattnet.
  2. Skölj salladslökarna och skär av rot- och toppände. Lägg i en blender tillsammans med kryddörterna (inklusive mjuka stjälkar), skalad vitlök, sardeller och kapris och kör till en jämn konsistens. Tillsätt dijonsenap, olja och vinäger och kör igen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg upp sparrisen på ett fat, toppa med salsa verde och ägg och servera genast.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons