Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pepparkaksglass med apelsin och mandel

06 okt, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på pepparkaksglass med apelsin och mandel
Columbus Leth
Julens godaste efterrätt är såklart kryddig pepparkaksglass som serveras med färsk apelsin och mandel!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Pepparkaksglass med apelsin och mandel

Krämig och kryddig glass är en given dessert.

Den här pepparkaksglassen är både krämig och kryddig
Columbus Leth

6 portioner

Annons

Du behöver:

4 äggulor
60 g (1 dl) florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
4 1/2 dl vispgrädde
1 tsk mald kanel
100 g pepparkakor

Till servering:

2 apelsiner
40 g rostade sötmandlar

Gör så här:

  1. Vispa äggulor, florsocker, vaniljpulver och salt i en skål med elvisp tills det är vitt och luftigt. Vispa grädde och kanel till ett lätt skum i en annan skål. Vänd ner grädden i äggsmeten med en slickepott. Smula pepparkakorna grovt, så det blir både fina och grova smulor. Spara lite smulor till topping. Vänd ner pepparkakssmulorna i glassmeten och häll smeten i en form. Strö över de sparade smulorna. Låt glassen stå i frysen i minst 8 timmar.
  2. Till servering: Skala apelsinerna (undvik det vita som smakar beskt) och skär dem i tunna skivor. Hacka de rostade mandlarna grovt. Servera glassen i skålar och toppa med apelsinskivor och de hackade mandlarna. Servera genast.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons