Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Påskbakelser med passionsfruktsmousse och chokladganache

02 mar, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på passionerad påskbakelse med chokladganache
Påskbakelser med passionsfruktsmousse och chokladganache – ja, tack! Låt dig inte luras av den lilla bakelsen, där inne gömmer sig en liten skatt med godsaker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Påskbakelse med Passionsfruktsmousse och chokladganache

Små bakelser med stort innehåll som garanterat kommer imponera!

Så gör du passionerade påskbakelser med chokladganache

4 portioner

Du behöver:

100 g mandelmassa
Drygt 1 dl (100 g) strösocker
100 g rumsvarmt smör
2 ägg
2 msk kakao

Passionsfruktsmousse:

3 gelatinblad
8 passionsfrukter
1 ekologisk citron
1 dl (90 g) strösocker
120 g skyr
2 dl vispgrädde

Chokladganache:

300 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
1 msk glukossirap

Garnering:

Ca 50 g vit choklad
Silverpulver

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 170° varmluft. Arbeta ihop mandelmassa och socker. Arbeta in lite smör i taget i massan tills den har en jämn konsistens. Arbeta in ett ägg i taget och kakao i mazarindegen.
  2. Klä botten på en kakform, ca 18x18 cm alternativt diameter 20 cm, med bakplåtspapper. Fyll formen med deg och grädda i ugnen i 30 minuter. Låt botten svalna helt i formen, gärna i frysen. Ta sedan ut fyra cylinderformade bottnar ur kakan med en utstickare, ca 7 cm i diameter.
  3. Blöt gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 15 minuter. Skrapa ur köttet ur passionsfrukterna och kör snabbt i en minihackare så fruktköttet lossnar från kärnorna. Sila och samla upp saften. Kasta kärnorna. Riv skalet av ½ citron och pressa ut all saft.
  4. Koka upp passionsfruktssaft, socker, citronsaft och -skal i en kastrull. Småkoka i 6–8 minuter till en tjock lag. Ta från värmen, krama vattnet ur gelatinet och rör ner i lagen. Låt svalna i rumstemperatur i 10 minuter.
  5. Rör ner skyr i lagen. Vispa grädden fluffig och vänd ner i två omgångar. Klä 4 cylinderformar med plastfolie eller kakplast längs sidorna. Placera mazarinbottnarna nederst och häll mousse över. Låt bakelserna stå i frysen ett par timmar.
  6. Hacka chokladen fint och lägg i en djup skål. Värm upp grädde och glukossirap till lite under kokpunkten och häll över chokladen i två omgångar, under försiktig omrörning. Befria de halvfrusna bakelserna från plast och formar och placera dem på ett ugnsgaller över en ugnsplåt.
  7. Häll chokladganache över bakelserna, knacka gallret lätt mot underlaget så chokladen fördelar sig jämnt. Hacka den vita chokladen fint, blanda med silverpulver och garnera bakelsernas sidor med det.

Recept: Annemette Voss Fridthjof Foto: Skovdalnordic.com

LÄS MER:

Brownie med chokladganache och mangosorbet

10 enkla och goda påskrecept med sparris

12 läckra vegetariska recept till påskS

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons