Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Enkelt och nyttigt fröknäcke

02 nov, 2015 
AvCassandra Lindblom
Fröknäcke utan gluten är både nyttigt och gott. Dubbla satsen för två plåtar så räcker de längre.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Enkelt och nyttigt fröknäcke.
Enkelt och nyttigt fröknäcke.

Du behöver:

½ dl hela linfrön

1 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

2 dl maizenamjöl

½ dl rapsolja

2 ½ dl kokande vatten

1 krm flingsalt

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt oljan och det kokande vattnet. Rör om. Bred ut på bakplåtspapper, lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla ut tunt. Lyft bort det övre bakplåtspapperet och strö över flingsalt. Grädda i ugnen i 150°C i cirka 1 timme. Se upp så att fröknäcket inte får för mycket färg.

Enkelt och nyttigt fröknäcke.
Enkelt och nyttigt fröknäcke.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons