Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Ät och drick gott hela december – här är nyheterna att testa

21 nov, 2023 
AvNami Kawakita
Ät och drick gott hela december – här är nyheterna att testa
Sätt guldkant på alla dagar i december, oavsett om du har en adventskalender eller ej. Smaka en ny glögg, bygg ett litet pepparkakshus, värm dig med en god kaffe och skåla i riktigt fina bubblor på nyårsafton – här är ett par godbitar att testa!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Unboxing: MR Cakes adventskalenderBrand logo
Unboxing: MR Cakes adventskalender

1. TEGNÉR & SON EXTRA FINA STARKVINSGLÖGG

Förra året lanserades den världsunika Grand Cru-glöggen från Tegnér & Son i endast fem exemplar. Nu släpps årgångsglöggen och uppföljaren ”Tegnér & Son Extra fina starkvinsglögg". Årets exklusiva glögg är även i år smaksatt av Svenska Kocklandslaget och glöggbasen består av ett ekologiskt Valpolicella Ripasso-vin. Glöggen kommer i en fin förpackning och är även i år i begränsad upplaga – men det kommer att finnas fler än fem flaskor att slåss om! Årets glögg kommer också med en något snällare prislapp på 249 kr och går att beställa på systembolaget.se.

Annons
Tegnér och sons extra fina starkvinsglögg har i år smaksatts av Svenska Kocklandslaget

2. Bygg en pepparkaksby

Så här i juletid vill man ju passa på att bli lite extra snäll, perfekt då att Annas Pepparkakor lanserar en hel liten by i just pepparkaka. Annas Pepparkaksbodar innehåller två små hus och ett mellanstort. Nu kan hela familjen vara med och bygga och de små husen underlättar för även de minsta familjemedlemmarna att julpyssla – här är det bara fantasin som sätter gränser. För den som vill finns även färdiga inpräglingar i form av bland annat stegar, rosetter och hjärtan som kan användas för att skapa ett utsmyckat, juligt intryck av en by som i sagans värld.

Annons

3. Nespresso x Fusalp

I år tar Nespressos julkollektion med oss till de snötäckta franska alperna! Årets julnyheter från Nespresso har i år tagits fram tillsammans med det klassiska franska skidklädesmärket Fusalp. Samarbetet består av två smaksatta och en svart kaffe, en mössa som är perfekt i backen och en julkalender där varje lucka innehåller en ny smaksensation.

Festive Black Espresso & Festive Black Double Espresso

En enkel espresso och en dubbel espresso gjord på en blandning av Arabicas från Honduras och Uganda. Förvänta dig rostade träiga dofter, ihop med varma söta och kryddiga toner som gifter sig med en syltig fruktton.

Annons

Seasonal Delight Spices Flavoured

Ett kaffe där smakinspirationen kommer från den klassiska glöggen. Denna Arabica- blandning har en underbar kryddig och vinliknande smak av kanel, nejlikor och mjuk pepparkaka som för tankarna till en härlig après ski i backen.

Frosted Caramel Nuts Flavoured

En ljus karamell- och mandelsmak omfamnar denna lena blandning av Arabicas. När kaffets maltiga spannmålstoner blir ett med den varma karamellsmaken framträder toner av mandelvaniljkex att njuta av.

Årets julnyheter från Nespresso har tagits fram tillsammans med skidmärket Fusalp

4. Årets juldrycker

Även i år lanserar Spendrups sitt generösa utbud av juldrycker att kombinera med årets julbord och desserter. Det blir många kära återseenden som Melleruds Prima Julöl som passar bra till smakrik och fyllig mat, precis som den mat vi äter i vintertider, och Wisby Jul som är som gjord för att avnjutas till rökt lax eller julskinkan med grovmalen senap på en skiva mustigt vörtbröd. Även till desserterna finns det öl att kombinera med. Vad sägs om dessertölen Ek-porter? Den gör sig väl med tiramisu eller en bit stilton. Likaså den vinösa dessertölen Barley Wine, avnjut den till efterrätter som chokladfondant eller en bit blåmögelost.

Annons

Även det alkoholfria sortimentet skiner! Här hittar du Trocamust, många olika julöl och den alltid lika populära julmusten Nygårda Bourbonlagrad Julmust.

Spendrups presenterar sitt generösa utbud av juldrycker

5. Finlands bästa glögg

Finlands äldsta och bäst säljande premiumglögg Loimu presenterar 2023 års glögg som i år är en rödvinsglögg med smak av svarta vinbär och plommon som blandats med varma julkryddor och speciellt utvalt rött vin. För första gången släpps även Loimus vitvinsglögg i Sverige, gjord på finska åkerbär och vitt vin. Loimu Strong Glögg dricks bäst som den är, uppvärmd till 60 grader men är även en utmärkt bas i juliga cocktails.

Annons

6. Årets tomteglass från SIA

Om du ännu inte lagt vantarna på ett paket tomteglass från SIA än så är det dags! Årets smak är något för alla oss som slänger oss över pralinasken på julafton – i år smakar SIA:s glass chokladask! Det här är en ren dröm för alla oss chokladälskare men skynda dig, de säljs bara i begränsad upplaga!

Årets tomteglass från SIA smakar chokladglass

7. Champagne som förgyller nyårsfirandet

Årets sista dag bjuder ofta på årets bästa fest! Om du vill lyxa till dig med det där lilla extra att fira in det nya året med så rekommenderar vi Armand de Brignac Gold Champagne. En champagne som är gjord på en unik blandning av noggrant utvalda druvor som ger den en utsökt smak och fina bubblor. Det här är en champagne med en högre prislapp så den är verkligen något för de allra mest speciella av tillfällen.

Armand de Brignac Brut Gold (77931), 2 699 kr.

Armand de Brignac Brut Gold (77931), 2 699 kr.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons