Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Lokal pärla

20 maj, 2011 
AvAbrar Hussain
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En berusande doft av kokande kola slår emot när man öppnar dörren. Med trettio- och fyrtiotalsjazz i bakgrunden sitter några tjejer i tidstypiska kläder och skär kola längs långa bord. Pärlans Konfektyr i Stockholm är värd ett besök bara för atmosfären.

Här kokas och förpackas sju sorters gräddkola på klassiskt vis, med ekologisk grädde, smör och socker. De senaste smakerna, kanderad ingerfära och citron och vanilj, lanserades i påskas.

Butiken startades av Lisa J Ericson. Alla som jobbar här lärde känna varandra genom intresset för trettio- och fyrtiotalet – kolans guldålder – och dansen lindy hop.

Annons

Och kolorna? De kan, helt ärligt, vara de godaste jag någonsin ätit.

Förutom i butiken säljs Pärlans gräddkola på bland annat på Cajsa Warg, Skansen och Millesgården.
Pärlans Konfektyr, Artillerigatan 56 i Stockholm, tel 08-660 70 10

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons