Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Tips på 15 bra bröllopspresenter att ge till brudparet

09 jun, 2023 
AvJohanna Sundquist
bröllopspresent
Är du bjuden på bröllop? Vad kul! ELLE listar bröllopspresenterna som garanterat kommer att göra brudparet glada.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Oavsett om du är bjuden på ett sommarbröllop eller om du ska gå på ett mysigt vinterbröllop , är valet av bröllopspresent en viktig och personlig gest. Att hitta den perfekta presenten som både passar brudparets stil och förmedlar ens egen omtanke kan vara en utmaning. I denna guide har ELLE därför sammanställt tips på flera olika bröllopspresenter som garanterat kommer att bli uppskattade. Från designklassiker till vacker konst – läs vidare för att inspireras!

Psst! Om du är bjuden på studentmottagning finns också tips på studentpresent till kille och tjej på ELLE, och om du dessutom letar efter en fin 20-årspresent, eller en present till 30-åringen finns också flera tips här.

Vad ger man i bröllopspresent?

Utgå ifrån brudparets personliga stil och preferenser. Gillar de att upptäcka nya saker tillsammans? Då är en upplevelsepresent ett perfekt val! Eller vet du att någon av dem älskar kaffe? Då kan en kaffemaskin vara ett bra alternativ att ge bort på bröllopet. Om du inte känner brudparet alltför väl är klassiska inredningsföremål eller köksinredning alltid ett säkert kort. I listan hittar du våra bästa tips.

Annons
  • Designklassisker
  • Vacker tavla
  • Tidlös inredning
  • Spännande upplevelse
  • Praktiska köksprylar
  • Spaweekend
  • Smart hemelektronik

tips på 10 bra bröllopspresenter – köpen att satsa på

Oavsett om du är på jakt efter en upplevelse att ge bort i bröllopspresent, eller en klassisk bröllopspresent som till exempel ett designförmemål finns något som passar alla brudpar här. ELLE tipsar om bra bröllopspresenter att ge det lyckliga bröllopsparet! Scrolla ner i artikeln för att hitta fina bröllopspresenter under 500kr.

1. Vinkaraff

En vinkaraff som låter brudparet hälla upp sitt vin med stil! Den kommer från Riedel och har en vacker Art Neveau-inspirerad form. Den finns att beställa här (reklamlänk).

vinkaraff gjord i kristallglas med art neveau form från Riedel
Klicka på bilden för att komma direkt till karaffen.

2. Lyxiga sängkläder

Sängkläder är ett en klassisk bröllopspresent och detta bomullspåslakan från Lexington är gjort i seersuckertyg med struktur – en perfekt present under sommarmånaderna. Det har tidlösa ränder och passar olika inredningsstilar. Betsetet kan du beställa här (reklamlänk).

Annons
bomullspåslakan gjorda i bäcklebölja att ge i present till bröllop från Lexington
Klicka på bilden för att komma direkt till sängkläderna.

3. Kokbok

Till paret som älskar mat är en kokbok den ultimata presenten. I den här kokboken har matkreatören Jennifer Eriksson (också känd under instagramkontot gottigheter) samlat sina godaste recept. Klicka här för att komma till kokboken (reklamlänk).

kokboken gottigheter av Jennifer Eriksson att ge bort i present till brudpar
Klicka på bilden för att komma direkt till boken.

4. Ljusstake

Detta set om tre ljusstakar i den ikoniska modellen Cobra från Georg Jensen är en deisgnklassiker som aldrig kommer att gå ur tiden – med andra ord en perfekt present som passar oavsett inredningsstil och hem. Du hittar setet här (reklamlänk).

Annons
tre ljusstakar i modellen Cobra från Georg Jensen att ge bort i present till bröllop
Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

5. Bröllopspresent upplevelse

Varför inte ge brudparet en missesvärd upplevelse ? Ta med dem på chokladprovning eller ge dem en avkopplande parmassage. Läs om vilka upplevelsepresenter som Great Days erbjuder här (reklamlänk).

6. Kaffemaskin

Älskar brudparet kaffe, och saknar en kaffemaskin i hemmet? Ge då bort denna retroinspirerade kaffemaskin från Smeg som brygger den perfekta koppen kaffe. Den finns i flera snygga färger, som denna röda, beställ den i brudparets favoritfärg här (reklamlänk).

Annons
retroinspirerad kaffemaskin i röd nyans att ge bort i present från Smeg
Klicka på bilden för att läsa mer om kaffemaskinen.

7. Picknickset

Ett picknickset som turturduvorna kan använda om de vill njuta av mysig picknick tillsammans eller med sällskap av ett gäng vänner. Det innehåller glas, tallrikar och bestick. Här kan du köpa det (reklamlänk).

picknickset bestående av glas tallrikar och betstick att ge bort i present till bröllopspar
Klicka på bilden för att komma direkt till picknicksetet.

8. Kolsyremaskin

Nu kan brudparet snabbt kolsyra vatten utan att tumma på stil och elegans. Kolsyremaskinen från Aarke är både snygg i köket och enkel att använda. Köp den snygga kolsyremaskinen här (reklamlänk).

Annons
kolsyremaskin i beige nyans från Aarke att ge bort i present på bröllop
Klicka på bilden för att komma direkt till kolsyremaskinen från Aarke.

9. Bröllopspresent tavla

Ge bort vacker konst i present till det lyckliga brudparet – den här tavlan från HK Living är perfekt om du är ute efter en lyxig bröllopspresent. Ramen levereas dessutom i en tjusig ask, se fler bilder av tavlan och beställ dem här (reklamlänk).

tavla från HK Living i persikofärg att ge bort i present till brudpar
Klicka på bilden för att komma direkt till tavlan.

10. Vinglas

En uppskattad present som alltid går hem är vinglas. Dessa från Orrefors har en stilren design, kommer i 6-pack och passar också utmärkt att servera deserter i. De finns att klicka hem här (reklamlänk).

Annons
sex stycken vinglas från Orrefors att ge bort i present på bröllop
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.

11. Smart hemelektronik

Ge brudparet möjlighet att automatisera sitt hem genom smarta hemprylar – som till exempel med denna högtalare som också kan fungera som en smart hjälpreda från Apple. Beställ den här (reklamlänk).

smart hemelektronik högtalare mini home pod från Apple i vit nyans
Klicka på bilden för att läsa mer om Appels pod.

Bröllopspresenter under 500kr – bra billiga Presenter

En dyr present behöver inte vara bättre, billiga bröllopspresenter fungerar minst lika bra att ge bort! Här har vi samlat presenterna som kostar under 500-lappen.

Annons

13. Handduksset

Varje hem behöver en uppsättning med sköna handdukar. Detta set består av sex handdukar i varierande storlekar gjorda i bomullsfrotté. Det finns i flera fina färger, se alla färger och köp setet här (reklamlänk).

grått set med handdukar gjordt i bomullsfrotté att ge i present från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till handdukssetet.

12. Mysig filt

Mjuk, ljusgrön pläd som passar perfekt att ge bort i bröllopspresent. Den är gjord i ulllmix och finns att köpa här (reklamlänk).

grön filt gjord i ullmix att ge bort till brudpar från H&M Home
Klicka på bilden för att se fler bilder av filten.

14. Champagneglas

Prisvärda champagneglas som kommer att göra deras bröllopsfirande speciellt. De kommer i 6-pack och är gjorda i stöttåligt kristallglas. Beställ glasen här (reklamlänk).

Annons
billiga champagneglas i 6 pack gjorda i kristallglas från Leonardo
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.

15. Skål

Klassisk skål från Iittala med design inspirerad av vackra daggdroppar. Den kan användas både för att servera sallad till middagen eller som fruktskål – oavsett blir det en vacker inredningsdetalj i brudparets hem. Du hittar skålen här (reklamlänk).

skål från Iittala designad av Oiva Toikka att ga bort i present på bröllop
Klicka på bilden för att komma direkt till den klassiska skålen.

Hur mycket pengar ger man i bröllopspresent?

Det kan hända att brudparet önskar sig ett tillskott till en stundande smekmånad eller något annat roligt de planerar att göra ihop efter bröllopet är klart. Frågan är då; hur mycket pengar är rimligt att ge? Runt 500 kronor brukar vara en rimlig summa. Men självklart är det helt okej att ge mer eller mindre än så– utgå ifrån dina ekonomiska förutsättningar och hur väl du känner brudparet.

Annons

Foto: Imaxtree/spotligt

Se videon nedan för mer inspiration

Bröllopspresent för mindre budget - Elsa Billgren tipsarBrand logo
Bröllopspresent för mindre budget - Elsa Billgren tipsar

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons