Annons

Annons


Krämig sötpotatissoppa med frästa champinjoner

Hösten är soppornas årstid och den här värmande varianten med sötpotatis som bas är både krämig och riktig enkel att göra.

Annons

Sötpotatis i ugnen eller som pommes frites är vi vana med, men nästa gång du köper hem den härligt orangea rotknölen borde du testa att använda den i soppa.

God sötma och en krämigt konsistens utlovas.

Läs också: Recept på höstens godaste soppa – med jordärtskockor, salvia och nötter

sotpotatissoppa-recept

Höstig sötpotatissoppa med vitlöksfrästa champinjoner

4 portioner

Ingredienser:

500 g sötpotatis
1 paket quornstrimlor
Champinjoner
1 vitlöksklyfta, som du pressar
3 msk grönsaksfond, koncentrerad
2 tsk spiskummin
Salt och peppar
2 msk olja till stekning

Gör så här:

1. Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter. Häll av en del av vattnet, men spara en skvätt om soppan behöver tunnas ut senare.

2. Mixa sötpotatisen slät med en mixerstav och smaka av med spiskummin, salt och peppar. Här kan du tunna ut den med kokvattnet vid behov.

3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek strimlorna gyllenbruna, cirka 6 minuter. Salta och peppra.

4. Skär champinjonerna och stek i olja, tillsätt den pressade vitlöksklyftan.

5. Häll upp soppan i passande skålar och toppa med champinjoner och quornstrimlorna.

Tips:

Du kan variera toppingen efter smak och det du har hemma. Byt exempelvis ut champinjonerna mot pesto och crème fraîche eller färska örter.

Recept och foto: Quorn

Läs också: 5 smaskiga varianter på varm choklad

Du kanske också gillar:

FÖLJ ELLE DECORATION PÅ FACEBOOK



Annons
Annons
Annons

Laddar