Bohemchic 1960-talskänsla i Gamla stan

05 feb, 2016 
AvCecilia von Mentzer
I en vacker byggnad från 1600-talets början hittar vi veckans drömhem – en riktig pärla inredd i en bohemchic 1960-talsstil med romantisk touch!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Inte en rak linje! Istället djupa, låga fönster, breda lister, gamla dörrar och utsikt över Gamla stans takåsar. Välkomna att kika in i veckans drömhem på Hemnet.

Foto: Christian Olsson/Clearcutfactory för HusmanHagberg
Styling: Cristian Brandhild Lind/Temporärt

veckansdromhem_gata

Kullerstensgränd med känsla. Innanför den här porten i Gamla stan i Stockholm ligger veckans drömhem. Det är bara några meter ner till Skeppsbron. Charmigare stadskvarter är svåra att föreställa sig.

Annons
veckansdromhem_vardagsrum

I vardagsrummet sitter en romantisk tapet, spana efter liknande i till exempel Boråstapeters kollektion A vintage book eller Sandbergs Tradition. Vacker skinnsoffa, Søren Lund, Dux har också liknande, safarifåtöljer och pampigt glasbord sätter en avslappnad 60-talsstil.

vecknsdromhem_tavelvagg

Så här ska det se ut just nu, precis enligt boken! Låg bänk får agera förvaring för växter och skulpturer. Stora gröna växter ska det vara – gärna som här fikus och kaktus – och en genomtänkt tavelvägg som ändå är hängd så att den ska se lite spontan ut.

Annons
veckansdromhem_sovrum

Linnelakan, ständigt dessa linnelakan. Sköna att sova i och fina att titta på. Skänker en mysig, bohemisk känsla till rummet.

veckansdromhem_dorrar

Om dörrar kunde tala. Nästan vördnadsfulla känner vi oss inför detta vackra dörrpar med sina speglar, målat i tidstypiskt grått. Det skavda brädgolvet och den romantiska tapeten gör sig fint mot det moderna möblemanget.

Annons
veckansdromhem_matplats

För att spara plats i ett mindre kök är det utmärkt med runt bord. Runt det Yngve Ekströms teakstolar Minett och i taket klassiska pendeln Semi från Gubi. Rejält med ljus från det djupa fönstret. Ombonat med de ljusa köksluckorna.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons