Annons

Annons


Gillar du insidan på den här bastun? Då måste du se utsidan!

2015 fick en avgångsklass från arkitektur- och designhögskolan i Oslo i uppgift att bygga en bastu i en gammal fiskeby i Lofoten. Resultatet blev riktigt lyckat.

I en skyddad hamn, vid en k-märkt fiskeby i Lofoten står bastun The Bands, skapad av elever vid Arkitektur- och designhögskolan i Oslo.

Förutom att bjuda på en rogivande utsikt…

foto: Jonas Aarre Sommarset
… är även själva byggnaden något utöver det vanliga.

Annons

the-bands

Namnet ”The Bands” är hämtat från byggnadens form: Tre parallella band, som veckar sig nedför det norska fjällandskapet mot hamnens lugna vatten.

foto: Jonas Aarre Sommarset
Effekten blir en trappa över klipporna, med flera avsatser att sitta och beundra utsikten.

foto: Jonas Aarre Sommarset
Tänk att se midnattssolen härifrån!

foto: Maria Arthun
Att de tre ”banden” veckas olika ger bastuns innertak dess intressanta form.

The-Bands-sauna-and-terrace-photo-Jonas-Aarre-Sommarset_dezeen_468_11
Och på framsidans terrass blir de till ett långbord med stekhäll och gott om sittplats

the-bands2
På den här konceptskissen syns även en mindre terass, med vilstolar och en nedsänkt, uppvärmd badtunna.
the-bands-koncept
Studenternas projekt har imponnerat internationellt, och uppmärksammats av såväl Dezeen som Archdaily. Mycket väl godkänt, helt klart!

foto: Jonas Aarre Sommarset

Vill du veta mer? Här kan du läsa projektbloggen bakom The Bands.

Du kanske också gillar:



Annons
Annons
Annons